Aston Martin verlaagt IPO-bereik van $ 6 miljard na reactie van investeerderINTERNATIONAAL – De luxe Britse autofabrikant Aston Martin heeft het boveneind van zijn beursintroductie verlaagd naar 20 pond per aandeel, waardoor het een potentiële marktwaarde van maximaal 4,6 miljard pond ($ 6 miljard) heeft, na gemengde feedback van beleggers.

Aston Martin had aanvankelijk een bereik van 17,50 pond tot 22,50 pond per aandeel ingesteld, maar zei dat het op maandag dit had teruggebracht tot 18,50 pond tot 20 pond en dat het voldoende biedrente had om alle aandelen die op dit niveau worden verkocht te dekken.

"De feedback was gemengd", zei een persoon die bekend was met de deal en zei dat beleggers zich zorgen maakten over de uitvoering van de introductie van nieuwe modellen, maar waren onder de indruk van het management.

"De onderkant van het bereik is het enige niveau dat mogelijk werkt."

Aston Martin, beroemd om het maken van de sportwagen aangedreven door fictief geheim agent James Bond, zei dat het verwachtte dat de IPO-boeken dinsdagmiddag rond de middag in Londen zouden sluiten.

Bankiers zeggen dat beursintroducties over het algemeen twee keer zoveel biedingen nodig hebben als aangeboden aandelen om succesvol te zijn.

Verschillende Europese beursintroducties met meerdere miljarden lieten vorige week een voorzichtig begin af toen het crowd-lendingplatform Funding Circle zijn debuut verloor terwijl het Zwitserse verpakkingsbedrijf SIG Combibloc winst boekte.

Maandag zei de Duitse maker van remsystemen, Knorr-Bremse, ook dat het bod had geboden op alle aangeboden aandelen in zijn beursintroductie gepland voor later deze maand.

Op basis van ongeveer 57 miljoen aandelen die worden verkocht, een free float van 25 procent, zou de notering het bedrijf een marktkapitalisatie van maximaal ongeveer 4,6 miljard pond opleveren.

Afhankelijk van waar het binnen het bereik valt, kan Aston Martin net na de beursgang in de FTSE 100 komen en zal het de eerste automaker in de blue-chip-index zijn sinds Jaguar.

Het bedrijf verkoopt al 25 jaar ongeveer 25 procent van zijn voorraad in de eerste IPO door een Britse autofabrikant.

De beursgang volgt op een verkoop van aandelen door de belangrijkste eigenaren, Koeweitse en Italiaanse private equity-groepen.

– REUTERS


Source link