Joburg automobilisten drongen er bij protest op aan om Westbury, Sophiatown, te vermijdenGemeenschapsleden hebben een tweede dag hun woede gelaten bij de politie in de straten van Westbury en beschuldigden agenten van het werken met criminelen.

Bewoners van Westbury lopen op weg naar de politie tijdens een protest tegen de misdaad op 1 oktober 2018. Foto: EWN

JOHANNESBURG – Automobilisten wordt aangeraden om op maandagmiddag wegen in de buurt van Westbury en Sophiatown te vermijden als inwoners van de township, ten zuidwesten van Johannesburg, hun protest tegen de misdaad voortzetten.

Gemeenschapsleden hebben een tweede dag hun woede gelaten bij de politie in de straten van Westbury en beschuldigden agenten van het werken met criminelen.

De demonstratie werd vorige week aangewakkerd toen een vrouw werd doodgeschoten en haar 10-jarige nicht werd gewond tijdens een vuurgevecht, naar verluidt tussen rivaliserende bendes.

De Wayne Minaar, de politieafdeling van de Metro van Johannesburg, zegt dat automobilisten die richting spitsuur gaan het gebied moeten vermijden.

"Automobilisten die richting Roodepoort komen, kunnen langs de Wesdene Dam rijden of automobilisten die in westelijke richting reizen, kunnen Price Street gebruiken en Industria als alternatieve routes vanmiddag passeren."

[VIDEO] 'Help ons alsjeblieft' – Westbury doet een beroep op de steun van de overheid bij protesten

(Bewerkt door Shimoney Regter)


Source link