Leraren hielden een feestje op een school in Moreno die gesloten was sinds de explosieHet schoolnummer 73 van Moreno is al enkele weken gesloten door de
explosie als gevolg van een gaslek op school nummer 49, van dezelfde locatie, waar de adjunct-directeur en een van de dragers stierven.

Op vrijdag hielden de directeur en de leerkrachten van school nr. 73, samen met een afgevaardigde van de Suteba-unie en een inspecteur, een partij in het etablissement, ondanks het feit dat hun deuren worden afgesloten met een klacht van dezelfde vakbond. vermeende infrastructuurfouten. Dit werd gerapporteerd aan de NATION bronnen van de regering van de provincie, die onderzoekt wat er is gebeurd.

Vanuit Suteba verzekerden ze dat ze geen directe verbinding hadden met het establishment.

De viering vond plaats in de middag. De afbeeldingen waartoe LA NACION toegang had, werden gepubliceerd op een Facebook-pagina en later verwijderd van het sociale netwerk.

Sinds de explosie die de twee doden heeft veroorzaakt, hekelt Suteba in augustus onregelmatigheden in de bouw van verschillende scholen in de provincie. Sinds enkele weken zijn de meeste openbare onderwijsinstellingen van Moreno – ongeveer 200 – afgesloten met een overeenkomst tussen de vakbond en de directeuren van de instellingen. Totdat de infrastructuurproblemen zijn opgelost, zullen ze hun deuren niet openen.

Onder hen is nr. 73, waar de viering werd gehouden met de aanwezigheid van de directeur, leraren, een afgevaardigde en een inspecteur. In de afbeeldingen kun je paren zien dansen tussen de tafels van een ruime kamer, versierd met cotillion, en een live band.

Overheidsbronnen in de provincie Buenos Aires meldden dat het ministerie van Veiligheid de beelden heeft vastgelegd en geanalyseerd. Hij verifieerde dat het de vestiging was die gesloten was vanwege klachten over infrastructuurproblemen en identificeerde de deelnemers.

In de provinciale overheid veroordeelde "politieke manoeuvres" in Moreno, in deze gevallen door naar verluidt ongegronde beschuldigingen. Ze verwachtten dat ze morgen "in het eerste uur" samenvattingen tegen de deelnemers van de viering zullen initiëren.

Het feest op de school van Moreno draagt ​​bij aan de
twijfels bij het onderzoek naar de vermeende ontvoering en marteling van een leraar van het Complementary Educational Centre 801, twee weken geleden.

Het getuigenis van het slachtoffer, Corina de Bonis, wordt in de rechtszaal geanalyseerd en er zijn twijfels over de waarachtigheid ervan. De onderzoekers van de zaak verzekeren dat sommige tests die in de afgelopen weken zijn verzameld niet samenvallen met de verklaringen van de leraar, die medio september meldde dat haar huid was verscheurd met de zinsnede 'potten niet' als waarschuwing.

De procureur-generaal van de provincie,
Julio Conte Grand, gaf toe dat "de omstandigheden anders zijn dan toen het onderzoek werd gestart".


Source link