Ze bevelen Aníbal Fernández en Scioli aan voor de Triple Fuga – 01/10/2018Het Oral Criminal Court nr. 1 van La Plata gaf het bevel tot onderzoek van voormalige Kirchner-functionarissen en voormalige gevangenisautoriteiten wegens vermeende medeplichtigheid aan de drievoudige fuga van de gevangenis van Buenos Aires van generaal Alvear op 27 december 2015.

Onder hen zijn er gewichtsnamen zoals Aníbal Fernández, Daniel Scioli en Ricardo Casal, de voorzitter van het Hof, Juan José Ruiz, aangegeven in de lezing van het vonnis.

Martín Lanatta (45), zijn broer Christian (46) en Víctor Schillaci (37) werden maandag veroordeeld tot zevenenhalf jaar gevangenisstraf. De drie dienen al een levenslange gevangenisstraf voor Generaal Rodríguez's Triple Crime.

"De rechter zal een zaak sturen (met betrekking tot de gevallen van Fernandez en Scioli.) Ik wil verduidelijken dat andere mensen al worden onderzocht … Een van de voordelen van oraliteit is de directheid in de waarneming van de getuigenissen en Ik deel de beslissing, "zei aanklager Silvina Langone, die 14 jaar had gevorderd voor de Lanattas en Schillaci, na de hoorzitting.

Langone bevestigde dat de drie door de jury zullen worden berecht "wegens poging tot moord op politiepersoneel en verergerd door vuurwapens" voor de aanval van agenten Lucrecia Yudati en Fernando Pengsawath in de wegpost van Ranchos.


Source link