Serena zingt 'I Touch Myself' voor het bewustzijn van borstkanker<p class = "canvas-atom canvas-text Mb (1.0em) Mb (0) – sm Mt (0.8em) – sm" type = "text" content = "In een video die dit weekend op haar Instagram is geplaatst, sportlegende en moeder & nbsp;Serena Williams luidde op onverwachte wijze de start in van de maand voor borstkanker: "data-reactid =" 22 "> In een video die dit weekend op haar Instagram werd geplaatst, luidden sportlegende en moeder Serena Williams de start in van de borsten. Cancer Awareness-maand op een onverwachte manier: een liedje.

Haar post, die bijna 2 miljoen keer is bekeken, toont de tennisster die de openingstekst uitspeelt van de 1990-hit 'I Touch Myself' van de Divinyls terwijl ze haar borst vastklemde. "Ik zoek mezelf / ik wil dat je me vindt", zingt ze. "Ik vergeet mezelf / ik wil dat je me eraan herinnert." De video scant naar beneden om Williams topless te onthullen en eindigt dan met een ontnuchterend lyrisch: "Denk dat ik zou sterven / als je me zou negeren."

<p class = "canvas-atom canvas-text Mb (1.0em) Mb (0) – sm Mt (0.8em) – sm" type = "text" content = "Het sombere einde is geen toeval. in het bijschrift maakt haar bericht deel uit van de I Touch Myself Project,& nbsp; een beweging ter ere van de leadzanger van de Divinyls, Chrissy Amphlett, die tragisch stierf aan borstkanker op 53-jarige leeftijd. Het project werd gestart door Amphlett's familie in de nasleep van haar dood. "Chrissy was gepassioneerd over het verspreiden van bewustzijn van het belang van vroege detectie", luidt het mission statement. “[She] wilde dat de wereldwijde hit 'I Touch Myself' werd aangepast als een volkslied voor de gezondheid van de borst over de hele wereld. "" data-reactid = "24"> Het sombere einde is geen toeval. Zoals Williams onthult in het bijschrift, is haar bericht onderdeel van het I Touch Myself Project, een beweging ter ere van de leadzanger van de Divinyls, Chrissy Amphlett, die tragisch stierf aan borstkanker op 53-jarige leeftijd. Het project werd gestart door Amphlett's familie in de nasleep van haar dood. "Chrissy was gepassioneerd over bewustzijn verspreiden over het belang van vroege detectie ", luidt het mission statement."[She] wilde dat het wereldwijde hitnummer 'I Touch Myself' zou worden aangepast als een volkslied voor de gezondheid van de borst over de hele wereld. '

De oorzaak is er één waar Williams net zo gepassioneerd over lijkt – ondanks dat ze zelf niet de diagnose borstkanker heeft gekregen. "Ja, dit heeft me uit mijn comfortzone gehaald, maar ik wilde het doen omdat het een probleem is dat alle vrouwen in alle kleuren, over de hele wereld, treft", schrijft Williams op Instagram. "Vroege detectie is essentieel – het bespaart zo veel levens. Ik hoop alleen dat dit helpt om vrouwen daaraan te herinneren. "

<p class = "canvas-atom canvas-text Mb (1.0em) Mb (0) – sm Mt (0.8em) – sm" type = "text" content = "Tegen maandag leek Williams 'bericht golven te maken , inspirerend & nbsp;schrijf-ups& nbsp; op internet. Maar afgezien van de moedige aard van de video, hoe belangrijk is de boodschap die het verzendt? "Data-reactid =" 28 "> Tegen maandag leek Williams 'bericht te golven, inspirerende verhalen over het web. Maar verder dan de moedige aard van de video, hoe belangrijk is het bericht dat het verzendt?

<p class = "canvas-atom canvas-text Mb (1.0em) Mb (0) – sm Mt (0.8em) – sm" type = "text" content = "Met beperkt onderzoek naar het onderwerp lijkt het antwoord afhankelijk zijn van wie je het vraagt. Het blijkt dat borstzelfexamens in Amerika en over de hele wereld fel bediscussieerd worden – en zijn sindsdien altijd geweest & nbsp;ze werden geïntroduceerd& nbsp; aan Amerikaanse vrouwen in de late jaren 1930 (door a Op Florida gebaseerde non-profitorganisatie). In zijn boek & nbsp;De Breast Cancer Wars,& nbsp; Barron H. Lerner schrijft dat de praktijk in Amerika toenam in de jaren zestig en zeventig, toen de American Cancer Society (ACS) een video-tutorial uitbracht over het uitvoeren van een. "data-reactid =" 29 "> Met beperkt onderzoek over het onderwerp lijkt het antwoord af te hangen van wie je het vraagt. Het blijkt dat borstzelfexamens in Amerika en over de hele wereld heftig worden besproken – en dat ze sinds de introductie aan Amerikaanse vrouwen in de late jaren dertig (door een In Florida gevestigde non-profitorganisatie) .In zijn boek De Breast Cancer Wars, Barron H. Lerner schrijft dat de praktijk in Amerika toenam in de jaren zestig en zeventig, toen de American Cancer Society (ACS) een video-tutorial uitbracht over hoe je die moest uitvoeren.

<p class = "canvas-atom canvas-text Mb (1.0em) Mb (0) – sm Mt (0.8em) – sm" type = "text" content = "De video heeft artikelen gevraagd in Goede huishouding en andere tijdschriften, waarbij zelfonderzoeken van de borst in de media worden gepopulariseerd. & nbsp; Maar in de jaren tachtig en negentig begonnen onderzoekers terug te duwen,& Nbsp; suggereren dat er & nbsp;niet voldoende bewijs om hen te ondersteunen als een manier om kanker te voorkomen. Die theorie is er een die velen nog steeds onderschrijven. Een deel van de redenering lijkt te zijn dat borstzelfexamens toename van de incidentie van fout-positieven, die zowel duur als stressvol zijn voor de vrouwen die aan het testen zijn. "data-reactid =" 30 "> De video heeft artikelen naar voren gebracht in Goede huishouding en andere tijdschriften, het populariseren van borstzelfexamens in de media. Maar in de jaren tachtig en negentig begonnen onderzoekers terug te duwen, wat suggereert dat er onvoldoende bewijs was om hen te ondersteunen als een manier om kanker te voorkomen. Die theorie is er een die velen nog steeds onderschrijven. Een deel van de redenering lijkt te zijn dat borstzelfexamens de incidentie van valse positieven verhoogt, die zowel duur als stressvol zijn voor de vrouwen die worden getest.

<p class = "canvas-atom canvas-text Mb (1.0em) Mb (0) – sm Mt (0.8em) – sm" type = "text" content = "Maar niet alle onderzoekers zijn het erover eens – anderen zien dat als een kleine prijs om te betalen voor de levens die kunnen worden bespaard. Op een informatiepagina over borstzelfexamens schat Johns Hopkins University dat evenveel als & nbsp;40 procent& nbsp; van gediagnosticeerde borstkankers worden vandaag gedetecteerd door vrouwen die zelf een bobbel vinden. Een studie gepubliceerd in de & nbsp;Journal of Women's Health & nbsp;in 2011 vond dat 57 procent van vrouwelijke overlevenden zeiden dat er meer betrokken was bij de detectie van borstkanker dan een mammogram – met 25 procent meldde zelfonderzoek als de aanvullende methode, en 18 procent zei dat ze per ongeluk een knobbel vonden. "data-reactid =" 31 "> Maar niet alle onderzoekers zijn het daarmee eens – anderen zien dat als een kleine prijs om te betalen voor de levens die kunnen worden gered. "Op een informatiepagina over borstzelfexamens schat Johns Hopkins University dat maar liefst 40 procent van de gediagnosticeerde borstkankers tegenwoordig door vrouwen worden ontdekt die zelf een bobbel vinden. Een studie gepubliceerd in de Journal of Women's Health in 2011 ontdekte 57 procent van de vrouwelijke overlevenden dat er meer betrokken was bij de detectie van borstkanker dan een mammogram – 25 procent meldde zelfonderzoek als de aanvullende methode en 18 procent zei dat ze per ongeluk een knobbel vonden.

<p class = "canvas-atom canvas-text Mb (1.0em) Mb (0) – sm Mt (0.8em) – sm" type = "text" content = "Terwijl & nbsp; de ACS borst niet specifiek aanbeveelt zelf-examens, vermeldt het de ontdekking van een klomp als cruciaal. "Meestal wanneer borstkanker wordt ontdekt vanwege symptomen (zoals een bobbel), ontdekt een vrouw het symptoom tijdens gebruikelijke activiteiten zoals baden of aankleden," de ACS schrijft. "Vrouwen moeten bekend zijn met hoe hun borsten er normaal uitzien en zich voelen en onmiddellijk wijzigingen in een zorgverlener melden." "Data-reactid =" 32 "> Hoewel de ACS borstzelfexamens niet specifiek aanbeveelt, is het wel noem de ontdekking van een klompje cruciaal. "Meestal ontdekt de vrouw symptomen als ze borstkanker ontdekt (zoals een bobbel) tijdens gebruikelijke activiteiten zoals baden of aankleden," schrijft de ACS. "Vrouwen moeten bekend zijn met hoe hun borsten er normaal uitzien en zich voelen en meteen alle wijzigingen aan een zorgverlener melden. "

<p class = "canvas-atom canvas-tekst Mb (1.0em) Mb (0) – sm Mt (0.8em) – sm" type = "text" content = "De National Breast Cancer Foundation (NBCF) – opzij van het I Touch Myself Project – is misschien wel de grootste endosser van deze praktijk, aandringen vrouwen om zelfexamens ten minste een keer per maand uit te voeren. De redenering van de organisatie is simpel: niemand kent jouw borsten beter dan jij. “Hoewel mammografie u kan helpen om kanker te ontdekken voordat u een knobbeltje kunt voelen, helpen borstzelfexamens u vertrouwd te raken met hoe uw borsten eruitzien en aanvoelen, "schrijft de NBCF. “[Then] u kunt uw zorgverlener waarschuwen als er & nbsp;veranderingen.”"data-reactid =" 33 "> De National Breast Cancer Foundation (NBCF) is – naast het I Touch Myself Project – misschien wel de grootste endorser van deze praktijk, en spoort vrouwen aan om ten minste één keer per maand zelfonderzoek uit te voeren. redeneren is eenvoudig: niemand kent uw borsten beter dan u. "Hoewel mammografie u kan helpen om kanker te ontdekken voordat u een knobbeltje kunt voelen, helpen borstzelfexamens u vertrouwd te raken met hoe uw borsten eruitzien en aanvoelen, "schrijft de NBCF. “[Then] u kunt uw zorgverlener waarschuwen als deze er is veranderingen.”

<p class = "canvas-atom canvas-text Mb (1.0em) Mb (0) – sm Mt (0.8em) – sm" type = "text" content = "Bovenop de statistieken die de voordelen tonen, zijn er talloze anekdotische verhalen over vrouwen wier leven werd gered door zelfdetectie. & nbsp;Mensen& nbsp; afgelopen april, een 24-jarige genaamd Alex Whitaker opende over het vinden van borstkanker terwijl ze zich klaar maakt om uit te gaan met haar vrienden. Whitaker zegt dat ze een bobbel voelde tijdens het aantrekken van een kleverige bh. Hoewel ze op het moment dat ze geen moment nadacht niet wakker werd, werd Whitaker de volgende ochtend bezorgd wakker en voerde ze een zelfonderzoek uit. "Data-reactid =" 38 "> Bovenop statistieken die de voordelen laten zien, zijn er talloze anekdotische verhalen over vrouwen wier leven werd gered door zelfdetectie Mensen Afgelopen april opende een 24-jarige Alex Whitaker zich over het vinden van borstkanker terwijl ze zich klaarmaakte om met haar vrienden uit te gaan. Whitaker zegt dat ze een bobbel voelde tijdens het aantrekken van een kleverige bh. Hoewel ze op het moment dat ze geen moment nadacht niet wakker werd, werd Whitaker de volgende ochtend bezorgd wakker en voerde ze een zelfonderzoek uit.

<p class = "canvas-atom canvas-text Mb (1.0em) Mb (0) – sm Mt (0.8em) – sm" type = "text" content = ""Ik herinnerde me dat ik de bobbel voelde en controleerde of het er nog was. Er was geen enkele betasten, porren of porren nodig om het te vinden, "zij schrijft. "De knobbel was net zo prominent als ik me herinnerde, en ik kon het voelen door mijn vingers licht over de huid te borstelen." Whitaker, die net vanuit New York City was teruggekeerd naar Florida, vertelde artsen dat het niets was . Ze ontdekte al snel dat ze ongelijk hadden."data-reactid =" 39 ">"Ik herinnerde me dat ik de bobbel voelde en controleerde of het er nog was. Er was geen enkele betasten, porren of prikken nodig om het te vinden, "schrijft ze. "De knobbel was net zo prominent als ik me herinnerde, en ik kon het voelen door mijn vingers licht over de huid te borstelen." Whitaker, die net vanuit New York City was teruggekeerd naar Florida, vertelde artsen dat het niets was . Ze ontdekte al snel dat ze ongelijk hadden.

<p class = "canvas-atom canvas-text Mb (1.0em) Mb (0) – sm Mt (0.8em) – sm" type = "text" content = ""De volgende paar weken bestonden uit verschillende afspraken voor beeldvorming en een borstbiopsie," schrijft ze. "Ondanks dat ik gerustgesteld was door bijna elke technicus, verpleegster en arts dat er niets aan de hand was, werd op 8 februari 2018 de diagnose Invasief Ductaal Carcinoom gesteld." Toch begon Whitaker te midden van haar gevecht een blog genaamd WhittysTittyCommittee, waarin ze andere vrouwen aanmoedigt om 'een titty in te drukken, omdat je misschien gewoon een leven kunt redden'. & nbsp;"data-reactid =" 40 ">"De volgende paar weken bestonden uit verschillende afspraken voor beeldvorming en een borstbiopsie," schrijft ze. "Ondanks dat ik gerustgesteld was door bijna elke technicus, verpleegster en arts dat er niets aan de hand was, kreeg ik op 8 februari 2018 de diagnose Invasief Ductaal Carcinoom." Toch begon Whitaker te midden van haar gevecht een blog genaamd WhittysTittyCommittee, waarin ze andere vrouwen aanmoedigt om 'een titty in te drukken, omdat je misschien gewoon een leven redt'.

<p class = "canvas-atom canvas-text Mb (1.0em) Mb (0) – sm Mt (0.8em) – sm" type = "text" content = "Voor haar – en de meer dan 250.000 vrouwen (en meer dan 2.000 mannen) gediagnosticeerd met borstkanker elk jaar – de boodschap van Williams is waarschijnlijk een welkome. Of de wetenschap het er nu wel of niet mee eens is, de laatste hashtag op het bericht van Williams lijkt de essentie van haar project samen te vatten: #DoItForYourself. "Data-reactid =" 41 "> Voor haar – en de meer dan 250.000 vrouwen (en meer dan 2000 mannen) gediagnosticeerd met borstkanker elk jaar – de boodschap van Williams is waarschijnlijk een welkome.) Of de wetenschap het nu wel of niet eens is, de laatste hashtag op het bericht van Williams lijkt de essentie van haar project samen te vatten: #DoItForYourself.

<h4 class = "canvas-atom canvas-tekst Mb (1.0em) Mb (0) – sm Mt (0.8em) – sm" type = "text" content = "Lees meer van Yahoo Lifestyle:"data-reactid =" 42 ">Lees meer van Yahoo Lifestyle:

<p class = "canvas-atom canvas-text Mb (1.0em) Mb (0) – sm Mt (0.8em) – sm" type = "text" content = "Volg ons op Instagram, Facebook, en tjilpen voor non-stop inspiratie elke dag vers aangeleverd aan uw feed. "data-reactid =" 47 ">Volg ons op Instagram, Facebook en tjilpen voor non-stop inspiratie elke dag vers aangeleverd aan uw feed.

<figure class = "canvas-atom canvas-tekst Mb (1.0em) Mb (0) – sm Mt (0.8em) – sm" type = "text" content = "
"data-reactid =" 48 ">


Source link