Ryanair geeft Bremen op als basisDe low-cost Ryanair trekt verschillende machines uit Duitsland. De locatie in Bremen met twee vliegtuigen is gepland om begin november te sluiten, zoals het Ierse bedrijf maandag aankondigde. In Noord-Rijnland-Westfalen worden Weeze twee van de vijf vliegtuigen afgetrokken. "De meerderheid van de routes zal doorgaan", zei een woordvoerder van het bedrijf op maandag. Vanuit Bremen zullen buitenlandse machines de meeste routes overnemen, in Weeze is dit wat de drie overgebleven vliegtuigen zullen doen.

De vakbond Verdi beschuldigde de luchtvaartmaatschappij ervan dat de overdracht een "vergeldingsaanval" was voor de recente stakingen. "We dringen er bij Ryanair op aan om deze beslissing onmiddellijk in te trekken en het bestaan ​​van de werknemers niet te bedreigen," zei Christine Behle, federaal bestuurslid. Op beide locaties namen veel werknemers deel aan de waarschuwingen. Volgens Verdi werken ongeveer 90 werknemers voor Ryanair in Bremen.

De luchtvaartmaatschappij heeft ook haar zakelijke verwachtingen verlaagd. De winst wordt verwacht in het boekjaar 2018/19 (eind maart) op 1,10 tot 1,20 miljard euro, zei Ryanair. Tot dusverre had de groep 1,25 tot 1,35 miljard aangenomen. Als reden voor de winstwaarschuwing gaf Ryanair de stakingen in Duitsland, Nederland, België, Spanje en Portugal. Eind vorige week alleen al waren ten minste 250 vluchten geannuleerd vanwege de stillegging van stewardessen en piloten. Dit heeft het vertrouwen van klanten ondermijnd, zei Michael O'Leary, CEO van Ryanair.

Door Nikolai Huland


Source link