Michael Bully Herbig: Deze noodlot overschaduwt zijn nieuwe filmDe langverwachte nieuwe film van Michael "Bully" Herbig (50) bevindt zich nu in de bioscoop. Dit keer geen komedie – maar de verfilming van het ontsnappingsdrama van de families Strelzyk en Wetzel, die in de jaren '70 ontsnapten met een heteluchtballon uit de DDR. Een waargebeurd verhaal.

Zorgvuldige voorbereidingen

Het is een verhaal, want het schrijft alleen het leven: op 16 september 1979 vluchtten de families Wetzel en Strelzyk in een zelfgemaakte luchtballon over de binnen-Duitse grens van Thüringen naar Franken. De spectaculaire ontsnapping van 18 kilometer, waarvoor ze 28 minuten nodig hadden, maakte de zogenaamde 'republiekvluchtelingen' over de hele wereld beroemd.

Michael Bully onderzocht bijna zeven jaar lang Herbig op het materiaal dat hem vanaf het begin fascineerde. Hij ontmoette ook de nabestaanden, voerde lange interviews met hen uit. Acteur Friedrich Mücke (37), die Strelzyk in de film speelt, zei: "Bully vertelde ons hoeveel contact hij had met de families in de afgelopen jaren." Helaas, een van de vluchtelingen heeft de voltooide film niet gezien. Familieman Peter Strelzyk stierf in maart 2017 na een lange ziekte in Thüringen. Wat een lotgevallen voor het gezin.

Een geweldige Duitse serie: "Club van de rode banden" – en de trailer wekt de fans tot tranen.

Van komedie tot thriller

Het is verrassend dat BuIly zo'n serieuze film durft te maken. Tot nu toe is de regisseur vooral bekend van komedies zoals "The Shoes of the Manitu" of "(T) Ruimteschipverrassing – Periode 1". In gesprek met BUNTE.de benadrukken alle hoofdacteurs van "Ballon" hoeveel ze het leuk vonden om met Bully te werken. Friedrich Mücke zegt: "Ik was totaal verrast toen ik het script las. Maar dat was een interessant punt voor mij. Voor mij was het duidelijk: als hij dat nu wil doen, dan zit ik er met een half been in. Ik vind deze onderneming alleen al spannend voor hem. "De acteur heeft zelf ook een persoonlijke band met het thema van de film: de ouders van Mücke werden door de Stasi geobserveerd.

Karoline Schuch (36) – belichaamd in de film Frau Wetzel – ziet het als een voorrecht deel uit te maken van het project: "Ik vind het extreem dapper dat hij dat doet en ook durft, omdat hij zegt: ik ben geïnteresseerd in film in zijn geheel Breite en ik proberen dat opnieuw als een thriller. Het maakte me heel trots dat hij me daar koos. "En Alicia von Rittberg (24), die ook een leidende rol speelt in de film, legt een duidelijke verklaring af:" Bully heeft jaren aan het materiaal gewerkt. Niemand heeft betwijfeld dat hij de perfecte regisseur is voor dit serieuze onderwerp. "

"Balloon" overtuigt eigenlijk als een opwindend drama – en toont tegelijkertijd een nieuwe pagina van de Duitse hitdirecteur.

Van lief krullenhoofd tot supervrouw – zou je deze Hollywood-ster hebben herkend?


Source link