De zaak tegen Fakhrul en Moudud, waaronder 50 BNP-leiders en activisten,Gepubliceerd: 01 oktober 2012, 22:25

De politie heeft een rechtszaak aangespannen tegen meer dan half-activisten, waaronder de secretaris-generaal van BNP Mirza Fakhrul Islam Alamgir en barrister Moudud Ahmed voor het belemmeren en ontslaan van de politie.

Zondag (30 september) heeft de subinspecteur van Hatirjheel Thana, Shariful Islam, de zaak ingediend bij Hatirjheel Police Station in de hoofdstad. De kwestie werd echter maandag (1 oktober) gepubliceerd.

Onder de in de zaak genoemde personen bevinden zich de leden van het Permanent Comité, barrister Moudud Ahmed, Gayeshwar Chandra Roy, Nazrul Islam Khan, Dhaka Metropolitan South President Habibun Nabi Khan Sohel, Juba Dal President Moazzem Hossain Alal en ten minste 50 activisten, onder anderen.

De casus werd verteld dat ongeveer 70 tot 80 leiders en activisten van de studentenvleugel van Jatiyatabadi Chhatra Dal, Jubo Dal, Volunteer Dal en Jamaat-e-Islami zich rond 20:00 in het Maggazar Railgate-gebied van Hatirjheel verzameld hadden. Ze verhinderden de beweging van de straten. De politie drong er bij de leiders en de werknemers bij elkaar om de weg te stoppen.

Maar negerend het verzoek van de politie, begonnen ze met het gooien van brickbats in de naam van het doden van de politie. Er waren twee door CNG gerunde autorickshaws en een vandaalse bus. Toen ze probeerden zich te verzetten, begonnen ze de leden van de wetshandhavingsinstanties te slaan met stokken en ruwe bommen. In het geval zei de politie dat de voertuigen het aantal vernielde voertuigen niet konden verzamelen vanwege de snelheid van zelfverdediging.

De politie zegt dat de politie zeven leiders van BNP en haar organisatie-eenheid vanaf de plek heeft gearresteerd. Zij zijn Comilla District BNP vice-president Mobasher Alam Bhuiyan (48), Awad Hossain (40), algemeen secretaris van Badda Jubo Dal 41, Shafiuddin 43 van Gazipur City Corporation, 43, Gulshan afdeling BNP's president, Rashed Bin Solaiman (44) , Secretaris-generaal Saluauddin (53) van Bhaluka thana, Shamsul Haque (40), president van Ward Jubo Dal van Badader 41 en Langkot Dal is een voormalige joint convener Dr Shihab (35).


Source link