Mylène Farmer disobeys (opnieuw) – The PointDe release van een album door Mylène Farmer lijkt op het onthullen van een vergelijking met verschillende onbekenden. Laat X de keuze zijn van componisten die de artiest zullen beïnvloeden, Y, die van het beeld dat symbool staat voor het nieuwe opus en Z, de reeks concerten die meestal met deze nieuwe titels gepaard gaat. Nieuwelingen of absolute fans van de zanger becommentariëren de dorstigen op sociale netwerken en gespecialiseerde sites de verschillende interpretaties die moeten worden gegeven aan de outfit, kleur of nieuwe geluiden van het nieuwste opus.

ongehoorzaamheid, het elfde album van de zanger die 30 jaar lang de voorkant van de scène inneemt, zal niet ontsnappen aan dit spel van nummers. Laten we beginnen met de eenvoudigste, Z: zes concerten worden aangekondigd van 7 tot 15 juni 2019 in de La Defense Arena van Parijs, ingehuldigd in 2017 en die met name het juweel was van de Rolling Stones en tien jaar van Star 80. Het is niet niet onmogelijk dat andere datums worden toegevoegd als de plaatsen als broodjes worden afgebroken.

Laten we naar Y gaan, de foto van de hoes van de schijf: een lawine van symbolen en kleine steentjes die ons terugbrengen in de vorige afleveringen van de Farmer-saga. Meer overwinnend dan ooit, poseert Mylène in een wit shirt met ruches, laarzen en trui, zwart lederen jas met noppen met studs. Een mannelijke outfit. Voeg een keizerarend, een gouden schedel, een karmijngordijn, een sabel zoveel aanduidingen toe dat het terug komt van een oorlog, zegevierend als we oordelen naar de grijns die het onder de lens van Jean- Baptiste Mondino. Allusies op de 'klassiekers' van de zanger. Op het eerste gezicht reizen we tussen ontgoocheld, Fuck ze allemaal, Tristana of sexy. Ideaal om direct zelfvertrouwen te krijgen. We weten hoe we zijn, waar we naartoe gaan en dat we in de eerste klas zullen reizen.

Een meer precieze en diepe stem

Laten we naar de meest intrigerende en gevoelige variabele, X, de stijl en de muzikale kleur van glijden ongehoorzaamheid. Twaalf titels, waaronder zeven gesigneerd door de mooie DJ Feder, waaronder "Rolling Stone" die we sinds januari horen. Godzijdank, geen revolutie maar succesvolle evoluties. De stijl van de boer blijft homogeen, maar wint aan moderniteit. Nogmaals weet ze als geen ander hoe ze zichzelf moet vernieuwen. We vinden zijn poot bij elke noot en elk woord (geschreven zoals altijd of bijna door Mylène zelf). Minder synths, meer electro, een sterke emotionele lading op een goede helft van de nummers (inclusief "Aan de lezer", een gedicht van Charles Baudelaire, "Sentimentale", "Tears" of "Hold the water")en een nauwkeurige stem, die van de diepten naar de hemel gaat. "Billen" zou het vervolg kunnen zijn op "Undress Me" van Juliette Greco, terwijl "Hold Water" gelijk is aan het tijdloze "So be I".

Lees ook Mylène Farmer: "Ghostland zal voor mij een onvergetelijke herinnering blijven"

Opnieuw laat Mylène Farmer weten dat ze uniek is. In een meer en meer geformatteerde pop, tegenover en tegen alle modes, graaft ze een groove die, album na album, fruit altijd zo lekker geeft.


Source link