FBI-toegang verdachte iPhone voor de eerste keer door gezichtsherkenningDit is de eerste keer dat de FBI de telefoon van een verdachte heeft ontgrendeld dankzij de gezichtsherkenning van de iPhone X, onder een volgvolgorde, volgens de rapporten van The Next Web.

In overeenstemming met de Amerikaanse wetgeving hebben autoriteiten geen toegang tot persoonlijke elektronische apparaten zonder de toestemming van een persoon. Nieuwe technologieën hebben echter meer openheid aan deze gevallen gegeven.

Een persoon kan weigeren zijn ontgrendelcode in te voeren zodat de autoriteiten hun apparaat kunnen beoordelen, zoals dit is vastgelegd in het vijfde amendement op de grondwet van de Verenigde Staten. Deze wet houdt echter geen rekening met biometrische informatie, zoals gezichtsherkenning of vingerafdrukken.

Het eerste geval in kwestie draait om Grant Michalski, een man uit Ohio die ervan beschuldigd wordt kinderpornografie te bezitten. De verdachte werd gedwongen zijn iPhone X te ontgrendelen met gezichtsherkenning waarmee een FBI-agent gesprekken in een chat over kindermishandeling kon ontdekken en openen.

Deze gesprekken omvatten een met een undercoveragent in de Kik-applicatie die zich voordeed als een vader die geïnteresseerd was in seks met minderjarigen. Michalski had ook e-mails uitgewisseld met een andere man over zijn interesse in incest en seks met minderjarigen.

Het onderzoek kon echter niet worden voortgezet vanwege een iOS-functie die een wachtwoord aanvraagt ​​om de informatie van de telefoon naar de computer te verzenden zodra de telefoon een uur of langer is geblokkeerd.

De wet vs. de technologie

Vanwege de wettelijke overwegingen van biometrische informatie, die toegang tot de apparaten mogelijk maken zonder het wachtwoord van de verdachte op te vragen, hebben bedrijven zoals Apple alternatieve manieren bedacht om deze functie te deactiveren als ze door de wet worden betrapt.

Het is waar dat de autoriteiten het misbruik van macht kunnen oplopen en proberen om zonder de zaak toegang te krijgen tot persoonlijke apparaten en schuldig te zijn aan mensen die niet hebben bewezen schuldig te zijn, zoals in het geval van een man die in Florida is gearresteerd omdat hij zijn telefoon.

Daarom hebben besturingssystemen zoals iOS 11 een ingebouwde beveiligingsmaatregel om de Touch ID te ontgrendelen. Apple heeft ruzie met de regering van de Verenigde Staten over dergelijke kwesties zoals in 2016 toen het bedrijf weigerde de iPhones van een verdachte in de San Bernardino-schietpartij te deblokkeren.


Source link