De expat, die is verhuisd van Babis naar Kalousek, wil naar Australië emigrerenJA-vertegenwoordiger Kristyna Zelienková, die later naar TOP 09 rende, vertelde ook haar Facebook-profiel over het vertrek van journalisten van Lidové noviny.

De expat, die is verhuisd van Babis naar Kalousek, wil naar Australië emigreren
foto: Hans Štembera
bijschrift: Kristýna Zelienková

"Nu zijn er fatsoenlijke journalisten van Lidovky die Babiš heeft vernietigd. Over een paar jaar zullen fatsoenlijke mensen Bohemia verlaten. Ik ben nu duidelijk. Australië. Wat doe je? "Schreef Zelienkova toen ze de bijdrage van journalist Petra Procházková deelde. Na 26 jaar verliet ze Lidove noviny. En zij is niet de enige.

"Het maken van gebaren wanneer de aandacht van de media binnen handbereik is, is niet zo moeilijk. Mensen van de Kranten laten ook andere collega's achter die het publiek misschien niet eens kent. Bena Cihelkova, het hoofd van de Academie, Lukáš Rous, redacteur van speciale bijgebouwen, Ivana Milenkovičová, een buitenlandse collega, die een leeuwenwaarde heeft in het onthullen van een fraude met een artikel over Syrische weeskinderen, Milan Rokos, mijn grote buitenlandse buitenlander, Marcel Šulek, een journalist die werkte voor MAFRU als geheel. Voor zover ik weet, heeft iedereen plotseling besloten en heeft het geen lucratieve plaats in andere media. Ze vertrekken alleen voor hun eigen geweten en professionele eer, niet voor de vijf minuten glorie die ik ervaar, "schreef Procházková gisteren op haar Facebook-profiel.

"Hij vindt dat Lidové noviny niet langer een ruimte is waar de opvattingen van de leidende vertegenwoordigers van de Tsjechische en Europese intelligentsia samenkomen. Integendeel, vertegenwoordigers van onze creatieve elite zoals Martin C. Putna of Břetislav Rychlík verlaten ook de brief. Nog voor het uitbreken van het schandaal kondigden de uitstekende Šárka Kabátová en de oude koets Vojtěch Gibiš het vertrek aan. Maar ik geloof nog steeds dat we elkaar weer zullen ontmoeten in Lidovky, gratis Lidovky, "voegt Procházková in haar commentaar toe.

Ben jij een politicus? Publiceer alles wat je wilt zonder redactionele bewerkingen. Registreer HIER.
Ben je een lezer en wil je communiceren met je plaatsvervangers? Registreer HIER.Source link