De Normandische vissers walgden na de opening van de schaalvisserij: "De Engelsen hebben alles gekrast!"De sfeer is maandag elektrisch op 1 oktober op de kades van Port-en-Bessin. De eerste boot die terugkomt van zijn schelpvisserij is de vilou. Aan boord heeft zijn team functies getekend, het hoofd van slechte dagen.

360 kg in 12 uur tegen een ton in 2 uur gewoonte

VIDEO <<< FRANCE3 NORMANDIË met de getuigenis van de vissers van Port-en-Bessin ontgoocheld en bezorgd. Ze brachten terug aan het einde van deze eerste dag 5 keer minder goederen:

Schelpen: de Engelsen hebben alles genomen?

Na 12 uur vissen, de mannen uit vilou zal 360 kilo landen, of ongeveer 9 gevallen: een ellende!
"Gewoonlijk maken we het quotum in 2 uur, oftewel een ton in 2 uur!"

Eigenlijk is de opbrengst van dit jaar catastrofaal, en als we daaraan de prijs van diesel moeten toevoegen om de boot te runnen, is de zaak niet winstgevend. Morgen, dinsdag 2 oktober, zullen de boten Port-en-Bessin niet verlaten om te gaan vissen buiten de 12 mijl, uit de baai van Seine. Er zijn er twintig in deze haven van Calvados.
De boten zullen worden herbewapend voor de vissen: "De schaal, we zullen zien na."

Na 12 mijl vissen de Engelsen sinds het einde van de zomer

Deze opening op 1 oktober betreft het meest offshoregebied, ten noorden van Normandië, net ten westen van Dieppe, de zogenaamde"voorbij 12 mijl."
Het gebied waar de zeeslag tussen Fransen en Britten al sinds het einde van de zomer woedde: de laatste zijn niet onderworpen aan de naleving van deze verordening – en al enkele weken lang gebruiken grote boten Engels of Schots de fondsen.

"Ze hebben alles meegenomen!"is de zin die herhaalt in een lus in Port-En-Bessin, maandag 1 oktober 2018, de terugkeer van de eerste visdag.

Ifremer heeft vorige week een uitzonderlijke aanbetaling aangekondigd, maar met twee voorbehouden: twee gebieden zijn gesloten vanwege algen (zie hieronder) en de rijkste schelpen zijn minder dan 12 mijl (en ze zijn nog niet open. We moeten wachten tot 1 december).

Volgens Thierry Lefrançois, ontmoet op zijn boot, is er meer omdat alles al is bevist:

"Het is een ramp, ze hebben alles ingeslagen. We kunnen de Engelsen bedanken, het is alsof je in mei op een sluitingsdag bent, er is niets meer over."

schelpen vissers

Heet water

Maar er zijn ook de grillen van het weer. Met deze uitzonderlijke zonneschijn is het water in het vroege najaar nog warm. Ook bleven twee gebieden gesloten vanwege groene algen (dinophysis) die de schelpen giftig kunnen maken.

In afwachting van de opening in de baai van Seine, 1 december

Zoveel teleurstellingen, waardoor deze "opening, een heel slecht jaar. De prijzen zullen op de markten wapperen. En de schaal zal zeldzaam zijn tot de opening in de Baai van Seine, gepland voor 1 december.
Velen in Port-en-Bessin verwachten van de autoriteiten een gebaar voor een opening op 15 november.


Source link