de verdachte aangeklaagd en opgeslotenDe vermeende moordenaar gaf toe Deputy Director General Pascal Filoé te hebben gedood met "wrok na het verdwijnen van zijn hond".

De vermeende moordenaar van de adjunct-directeur-generaal van de burgemeester van Rodez is aangeklaagd voor moord en geplaatst in voorlopige hechtenis, zei de officier van justitie van de Republiek Montpellier, Christophe Barré, op zondag.

Een "rancune" gekoppeld aan een hond. De vermeende moordenaar gaf toe Deputy Director General Pascal Filoé te hebben gedood met "wrok na het verdwijnen van zijn hond". Hij had de adjunct-directeur aangevallen met een mes dat hij een paar dagen eerder had gekocht. Donderdag was Pascal Filoe, vader van drie kinderen van ongeveer veertig jaar en plaatsvervangend algemeen directeur van de stad Rodez, die de leiding had over met name de gemeentepolitie, in het centrum van Rodez gestoken, tegen 10:30 uur.

Bedreigingen herhaaldelijk. De vermeende aanvaller werd gearresteerd kort na de gebeurtenissen in de buurt van het stadhuis. De 39-jarige man, beschreven als marginaal, had herhaaldelijk gedreigd met ambtenaren van de gemeente na een geschil over zijn hond, een aanvalshond van categorie 2, waarvoor toestemming nodig is. "Omdat hij antecedenten had (gerechtelijk), konden we hem geen toestemming geven om deze categorie honden te hebben," zei Christian Teyssèdre, burgemeester van Rodez.


Source link