twee familieleden van Marine Le Pen keerden terug naar het correctioneleFrédéric Chatillon en Jean-François Jalkh zullen respectievelijk worden beoordeeld wegens misbruik van sociale eigendom en oplichting.

Frédéric Chatillon tijdens een vergadering van Marine Le Pen, 17 april 2017.

Twee goede vrienden van Marine Le Pen, Frédéric Chatillon en Jean-François Jalkh, werden ontslagen in het correctionele recht bij het onderzoek, geopend in oktober 2016, over de financiering van verschillende campagnes van het Front National (nu National Rally, RN).

De onderzoeksrechters bevelen op 14 september een proces voor oplichting en poging tot fraude tegen de Jeanne vereniging, die deelneemt aan de financiering van de RN, en haar de facto manager, Jean-François Jalkh, evenals voor misbruik van bezittingen tegen Frédéric Chatillon, een oude vriend van Mme Le Pen, volgens de advocaat van de laatste en een bron dicht bij het dossier.

Financiële magistraten vermoeden het Het Riwal-bedrijf van Frédéric Chatillon, een van de toonaangevende leveranciers van eerstelijns-verkiezingscommunicatie, heeft tijdens de gemeentelijke en Europese campagnes van 2014 en voor de afdeling 2015, volgens een bron in de buurt van de FN, via de microparti Jeanne voordelen verleend de enquête. Commerciële bedrijven hebben niet het recht om direct of indirect bij te dragen aan de financiering van politieke partijen.

Lees ook:


Financiering van de campagnes van het FN: het parket vereist een rechtszaak voor Frédéric Chatillon en Jean-François Jalkh, in de buurt van Marine Le Pen

Drie gerechtelijke procedures

In een soortgelijke eerste stap, genaamd "Jeanne 1", over de wetgevende campagnes van 2012, zijn de rechters al in oktober 2016 teruggekeerd in Frédéric Chatillon en Jean-François Jalkh voor de correctionele rechtbank.

The National Gathering en een van zijn leiders, zijn Waller en penningmeester van Saint-Just, worden ook vervolgd, maar het houden van hun proces wordt uitgesteld in afwachting van een beslissing van het Hof van Cassatie, in beslag genomen door de partij, die betwist zijn ontslag.

In dit eerste geval wordt het ex-FN ervan verdacht een oplichterij te hebben opgezet – via te veel gefactureerde campagnesets van Riwal – ten nadele van de staat, die de kosten vergoedt van kandidaten die meer dan 5% hebben gewonnen van de stemmen.

In het bestand "Jeanne 2", de oorzaak van de heer Chatillon "Is vrij klein" vergeleken met het eerste deel, verwelkomde zijn advocaat. "Hij wordt beschuldigd van misbruik ten nadele van zijn bedrijf Riwal omdat de verstrekte leningen rentevrij waren"hij analyseerde.

In totaal werden drie gerechtelijke procedures geopend over de verkiezingscampagnes 2012-2015 van het voormalige Nationale Front. De derde enquête, over de financiering van de regionale regio 2015 en de rol van de aanbieder van de RN, Presses de France, die de leiding heeft overgenomen van Riwal, werd in november 2016 geopend.

Lees ook:


"De face-to-face Le Pen Macron, een gevecht waarbij de toekomst van Frankrijk en Europa wordt uitgespeeld"


Source link