Zonder van koers te veranderen, probeert Emmanuel Macron de gunst van de Fransen terug te winnenIn de peilingen, bekritiseerd in zijn manier van het uitoefenen van zijn mandaat, zegt de president dat hij opnieuw contact wil maken met het veld en terug wil keren om contact op te nemen met mensen.

Reizend naar West-Indië heeft de president van de republiek de menigte-baden vermenigvuldigd, zoals hier in St. Martin.
Reizend naar West-Indië heeft de president van de republiek de menigte-baden vermenigvuldigd, zoals hier in St. Martin. © AFP / Thomas SAMSON / POOL

President Emmanuel Macron zei in een interview in het Journal du dimanche dat hij terug wil komen "in contact met mensen", terwijl hij zijn stijl aannam na een opeenvolging van kritiek op zijn houding als hooghartig beschouwd.

"Ik ben blij dat ik bij mensen ben, ik hou echt van contact, om bij hen te zijn, het regenereert me veel, ik ben blij om ze te horen, om met alledaagse problemen om te gaan", hij zegt tijdens een reis naar West-Indië dat hem de kans geeft om de drukte te vermenigvuldigen.

Detractors van het staatshoofd beschuldigen hem regelmatig van vorm van toereikendheid in zijn publieke expressie, vooral over sociale kwesties. De laatste, zijn voorganger Francois Hollande, bekritiseert hem, in een interview op zaterdag, als een manier van regeren "dat lijkt veraf, ver weg, zelfs minachtend voor sommigen".

"Ik ben er dol op om bij mijn medeburgers te zijn, binnen het bereik van gezicht en omhelzingen of verklaringen"Emmanuel Macron dringt aan op de JDD. "We moeten contact houden, om natuurlijk te zijn, ik zal blijven en reageren op mensen op een zeer directe manier, zoals je me daar ziet doen, ik verstop me niet. […] In deze terugkeer heb ik de wil om terug te keren naar een veld dat moeilijk kan zijn, maar dat tolereert geen enkele ontduiking. "

De rating van de president in de peilingen is vastgesteld in de afgelopen weken rond de 35% van de gunstige meningen. Het is sinds begin 2018 aan het dalen.

Uitgenodigd om commentaar te leveren op het effect van polemieken – "crazy cash" sociale hulp, "Gaulish refractory" – volgens zijn beeld, overweegt hij "onvermijdelijk dat er fouten zijn […] Ik ben niet perfect, niemand is perfect. Dat er dingen zijn die niet goed worden gedaan, dus het is normaal. Ze moeten worden gecorrigeerd. Maar we moeten ook voorkomen dat we collectief tijd verspillen aan het praten over incidentele onderwerpen. We moeten oordelen over zijn vermogen om de dagelijkse problemen van de Fransen te beantwoorden en de historische koers voor ons land te volgen. "

Blijf op koers, verander het beleid niet "Lang niet" is een leidmotief van dit interview dat na anderhalf jaar aan de macht wordt gevoerd, op dit moment, zegt Emmanuel Macron, "veel politieke leiders hebben me voor de voeten gelaten, een waarin de resultaten van de hervormingen nog niet zichtbaar zijn maar waar het meer dan ooit nodig is om ze te blijven doen".


Source link