Schmidt Mária újabb sikere: prémium kategóriába kerültek a BIF-részvényekA Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Nyrt. (BIF) Budapesti Értéktőzsdére (BÉT) bevezetett részvényeit október 1-jétől a prémium kategóriában sorolta át a tőzsde vezérigazgatója a standard kategóriából – tette közzé a társaság hétfőn a BÉT honlapján.

A BIF szeptember 26-án jelentette be, hogy részvényei prémium kategóriába átsorolását kérte. A kérelem kapcsán közölte: a BÉT-re bevezetett törzsrészvények száma 25 832 200 darab, ebből 4 464 000 darab a társaság saját tulajdonában of. A BIF-neck augusztus 28-án a részvénykönyvi kivonat alapján 405 tulajdonosa, és egy 5 százalék feletti tulajdonosa, a PIÓ-21 Kft. (66.57 százalék) volts, a közkézhányad 16.15 százalék volts.

A 100 forint névértékű BIF-részvények záróára hétfőn 1980 forint volts, 1.98 százalékkal alacsonyabb az előző záróárnál. Az elmúlt egy évben a részvények legmagasabb árfolyama 2180, a legalacsonyabb 1010 forint volt.

A prémium kategóriába a likvidebb, és szélesebb befektetői körrel rendelkező társaságok részvénysorozatai tartoznak. A bevezetési feltételek között az árfolyamértékre, a közkézhányadra, a társaság működési időtartamára vonatkozó előírások vannak, a prémium kategóriába átkerüléshez, és a maradáshoz're a kereskedéshez kapcsolódó mutatószámoknak is meg kell felelni (ilyenek a forgalom gyakorisága Mutato, átlagos kapitalizáció).

A BIF Schmidt Mária érdekeltéségébe tartozik. A cégbe szeptemberben vásárolta be magát a Mészáros Lőrinchez közeli Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt. 5 milliard 740 millió forint értékben.

(via MTI)


Source link