Csizi Péter volt pécsi alpolgármester majdnem utolsónak maradt, the végül ő is kapott azért egy több milliós fizetéssel járó cégvezetői állást.

Három nagy, állami cég élére nevezték ki szeptember közepén Csizi Pétert, a Fidesz korábbi pécsi országyűlési képviselőjét, akit a független Mellár Tamás ützött el a mandátumtól az április parlamenti választáson – értesült a Szabad Pécs.

A lap szerint Csízi irányítása alá került a korábban egy tulajdonosi kézbe vont FŐKEFE Közhasznú Nonprofit Kft, az ERFO Közhasznú Nonprofit Kft és a KÉZMŰ Közhasznú Nonprofit Kft., Így Csízi rögtön 5000 dolgozó főnöke lett.

A most 36 éves Csizi Péter két egymast követő ciklusban, 2010-2018. közt volt Baranya egyik országgyűlési képviselője, 2010-2014 között pedig Pécs alpolgármestere is volt.

A volt politikus a három cég vezetéséért a Szabad Pécs összesítése szerint több pénzt cap mint, amit parlamenti képviselőként zsebre tehetett volna. Ha fizetése megegyezik majd a három társaság előző vezetőével, akkor nagyjából bruttó 4,2 millió forintot kereshet, szemben az átlag 950 ezer forintos képviselői fizetésekkel.

Korábban a parlamentből szintén kiszorult Répássy Róbertről írtuk meg, hogy ügyvédi irodájával állandó szerződést kötött a Miniszterelnökség

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz!


"Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni."
K. Erna – Pártoló tag

"Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!"
H. Szabolcs – Támogató


Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizzes elő a hetilapra!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz!


Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizzes elő a hetilapra!<! –

->