Reliance Jio heeft minder actieve gebruikers dan Vodafone, IdeaDoor: ENS Economic Bureau | New Delhi |

Gepubliceerd: 1 oktober 2018 2:25:35 uur


Zakelijk nieuws, Reliance Jio, Reliance Jio-custom, ers, Reliance Jio-gebruikers in India, Vodafone, Idea, Vodafone Idea-fusie, Vodafone Idea-deal, telecomsector, Bharti Airtel, Indian express Ongeveer 82,5 procent van Jio's totale abonneebestand van 227 miljoen zijn actieve gebruikers, maar voor Bharti is dit een hogere 99,42 procent, voor Vodafone is dit 92,84 procent.

Reliance Jio heeft mogelijk Vodafone en Idea verdrongen als de op één na grootste telecomoperator qua abonnees eind juli, maar uitgaande van het aantal actieve abonnees – of het bezoekerslocatieregister – blijft de telco achter bij de twee en bevindt zich in de vierde positie.

Trai-gegevens toonden aan dat de actieve abonnee (VLR) -basis van Jio eind juli 187,3 miljoen bedroeg. Dit is lager dan de 342 miljoen van Bharti, 206,4 miljoen van Vodafone en 201,3 miljoen van Idea Cellular.

Telecomanalist Mahesh Uppal gelooft dat de VLR-nummers, die in wezen verwijzen naar het aantal daadwerkelijke gebruikers in tegenstelling tot het totale aantal, een betere maatstaf voor populariteit is.

"Hoewel het voor Jio gemakkelijk is om dataklanten te verwerven, is het lastiger om mensen Jio als hun eerste telefoonnummer te laten gebruiken", zei Uppal.

Jio, zo leggen analisten uit, zou zich niet minder zorgen maken om het primaire spraaknummer te worden en meer gefocust op inkomsten die uit de abonnementen komen. "Zolang de abonnementen stijgen en de inkomsten stijgen, zou het comfortabel zijn," zeiden ze.

Uppal legde uit dat hoewel Airtel en anderen substantiële inkomsten verdienden uit spraakoproepen, ze moeite hadden om data-inkomsten te genereren.

Ongeveer 82,5 procent van Jio's totale abonneebestand van 227 miljoen zijn actieve gebruikers, maar voor Bharti is dit een hogere 99,42 procent, voor Vodafone is dit 92,84 procent. Van de totale mobiele abonneebasis van het land van 1,16 miljard is 86,97 procent actief.

Het concept van VLR werd in 2010 door Trai ingebracht. Een gebruiker had de mobiele telefoon minstens één keer per maand moeten gebruiken. Hoewel Jio elke maand een groter aantal gebruikers toevoegt, gebruikt een groter deel van de gebruikers de telefoons niet regelmatig. Analisten zeggen dat het mogelijk is dat het grootste deel van de abonnees van Jio de verbinding als een secundaire gebruikt. Dit verklaart ook waarom incumbents, ondanks de snelle groei van het abonneebestand van Jio, niet echt een churn zien. De churn op Bharti Airtel was bijvoorbeeld 2 procent in het kwartaal april-juni, vergeleken met 2,8 procent in het voorgaande kwartaal.

Een andere reden waarom gevestigde exploitanten een hogere VLR hebben, zou kunnen zijn dat abonnees kiezen voor hun netwerken tijdens roaming in plaats van Jio's. Jio is een volledig 4G-netwerk en niet alle gebruikers hebben mogelijk een 4G-telefoon. –FE

Download de Indian Express-app voor al het laatste zakelijke nieuws


Source link