4 miljoen stembussen voor 2019 beginnen met verkiezing – FAJAR –FAJAR.CO.ID, JAKARTA – KPU begon met de voorbereiding van stembussen voor de verkiezingen van 2019. Zoals gepland, werden alle stembussen aan de voorzijde transparant gemaakt en nieuw geproduceerd. Niet langer gebruik van de oude stembus, waarvan de meeste zijn beschadigd en gemaakt van aluminium.

'' Het aantal is vijf keer vijfhonderdduizend, '' verklaarde KPU-voorzitter Arief Budiman zoals gerapporteerd door Jawa Pos. Dat wil zeggen, het aantal productie van de stembus zal 4,025,375 stuks bereiken.

Er is geen reserve, wat betekent dat alle dozen in goede staat moeten zijn wanneer ze door de KPU worden ontvangen. Het gebruikte materiaal is een waterdicht karton, dus naar verwachting zal het niet gemakkelijk worden beschadigd wanneer het naar het gebied wordt verzonden.

Er waren drie bedrijven die de stembusveiling wonnen, namelijk PT Intan Ustrix in Gresik, PT Cipta Multi Buana Perkasa in Tangerang en PT Karya Indah Multiguna in Bekasi.

De voormalig commissaris van Oost-Java KPU zei dat hij veel tijd had om verkiezingslogistiek aan te schaffen. '' Het voltooiingsdoel (stembus) van december is nog lang, 'zei hij.

Geleidelijk aan zal ook andere logistiek worden geproduceerd, zoals stemhokjes, enveloppen, formulieren en natuurlijk de belangrijkste logistieke, stembiljetten.

Vooral voor stembiljetten kan KPU nog wachten totdat de reparaties van de Fixed Voter List (DPT) zijn voltooid. DPT reparaties zijn gericht op voltooiing midden november. Op dat moment wordt verwacht dat alle kiezers al een E-ID-kaart hebben, zodat ze kunnen worden opgenomen in de verbeterde DPT.

"Het is niet nodig om een ​​speciale kiezer te worden wiens schema een uur vóór het stembureau sluit," verklaarde KPU-commissaris Viryan Azis.

Ondertussen wordt aangenomen dat personen van 17 jaar tussen 1 januari en 17 april nog steeds kunnen worden ondergebracht op een speciale kiezerslijst. In dit geval zijn er verschillende berekeningen tussen het ministerie van Binnenlandse Zaken en de KPU. Gegevens van Dirjendukcapil tonen aan dat het aantal first-time-stemmers tussen 1 januari en 17 april 2019 5.035.887 bedroeg. "We tellen, het aantal is 1,2 miljoen mensen", zei Viryan.

Het plan, de productie van stembiljetten, begint in januari of februari. Arief zei, het tijdschema was niet te strak, noch ver van het stemschema.

"Als het te lang bewaard is gebleven, maken we ons zorgen over de mogelijkheid dat de stembiljetten worden beschadigd", zei de alumnus van SMAN 9 Surabaya. (byu / jpnn)


Source link