Het ministerie van Binnenlandse Zaken beperkt niet de tijd om het vervangende hulpwachtwoord te bepalenJakarta, CNN Indonesië – Ministerie van Binnenlandse Zaken geeft geen tijdslimieten aan de gouverneur en DKI Jakarta DPRD in geval van benoeming van een vervangende plaatsvervangende gouverneur Sandiaga Salahuddin Uno.

Directeur-generaal van Regionale Autonomie bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken, Sumarsono, zei dat zijn partij alle geïnteresseerde partijen uitnodigde om de juiste persoon te vinden met een onbepaalde tijdslimiet.

"Er is geen tijdslimiet, u wilt een maand, twee maanden, een jaar, twee jaar alstublieft", zei Sumarsono op het kantoor van het ministerie van Binnenlandse Zaken, Jakarta, maandag (1/10).

Sumarsono zei dat dat goed was. Er is geen probleem als de gouverneur van DKI Jakarta, Anies Baswedan, zijn taken uitvoert zonder de assistentie van de plaatsvervangende gouverneur.

"Maar als je kunt, is het sneller", voegde Sumarsono eraan toe.

Sandiaga Uno heeft afstand gedaan van zijn positie als plaatsvervangend gouverneur van DKI Jakarta omdat het vooruitgaan als kandidaat voor een vice-president in 2019 Prabowo Subianto vergezelde. Tot nu toe was de voorzitter van de plaatsvervangende gouverneur van DKI leeg. Gerindra en PKS als dragers van Anies Baswedan-Sandiaga Uno tijdens de regionale hoofdverkiezingen van DKI Jakarta 2017 hebben nog geen beslissing genomen over Sandi's vervangingsnaam.

Voorzitter van de DPD Gerindra Jakarta Muhamad Taufik stond erop dat hij het verdiende om de positie van Sandi te vullen. Aan de andere kant beweert PKS dat hij de zegen heeft ontvangen van Gerindra-algemeen voorzitter Prabowo Subianto om de functie van vice-gouverneur van Jakarta te vervullen.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken beperkt niet de tijd om het vervangende hulpwachtwoord te bepalenSandiaga Uno. (TUSSEN FOTO'S / Anis Efizudin)

Met betrekking tot de verstoring van de twee partijen die Anies-Sandi droeg en die niet eindigde, was Sumarsono terughoudend om in te grijpen. Hij gaf het over aan de twee politieke partijen.

"Speel alsjeblieft, alsjeblieft," zei Sumarsono, "het gaat snel, afhankelijk van de gouverneur en de DPRD alleen en politieke partijen."

Gerindra-fractievoorzitter Prabowo Subianto beweerde akkoord te zijn gegaan met PKS-voorzitter Sohibul Iman over de vervangende stoel voor Sandiaga. PKS stelde de namen Ahmad Syaikhu en Agung Yulianto voor. Tot nu toe was er echter geen officiële beslissing.

Later circuleerde de naam van de nicht van Prabowo Subianto, Rahayu Saraswati Djojohadikusumo, in de uitwisseling van de plaatsvervangende gouverneur van de DKI.

(Bmw)


Source link