Gemelde seksuele misdrijven nemen het afgelopen jaar toe met 10%, blijkt uit gegevens over criminaliteitHet Dublin Rape Crisis Centre (DRCC) heeft gezegd dat een toename van gemelde seksmisdaden in Ierland de noodzaak heeft aangetoond van meer gespecialiseerde Garda-eenheden die zijn beloofd maar tot nu toe niet zijn geleverd.

Gegevens die maandag door het Central Statistics Office (CSO) zijn vrijgegeven, laten zien dat het aantal seksuele misdrijven in Ierland met meer dan 10 procent is toegenomen in de periode tot juni.

Terwijl moorden niet werden gewijzigd, namen negen van de 14 categorieën gemelde misdaden toe gedurende de periode van 12 maanden.

In reactie op de toename van het aantal zedendelicten met 10,2 procent, zei de DRCC dat het illustratief was voor de behoefte aan meer gespecialiseerde diensten.

Chief executive Noeline Blackwell zei dat zes nieuwe afdelingen beschermende diensteenheden zouden openen in 2018, maar nog moeten komen.

Vier pilooteenheden zijn vorig jaar geopend, in welk stadium het Gardameer zei dat de resterende 25 divisies vanaf het begin van dit jaar in gebruik zouden worden genomen.

De eenheden worden bemand door gardaí die speciaal is opgeleid om beschuldigingen van seksuele misdrijven en andere gevoelige misdaden te onderzoeken.

Ze moeten 'eerder uitgerust en sneller geleverd worden dan onmiddellijk. Ze zouden nu op hun plaats moeten zijn ", zei Blackwell.

"We weten dat het moeilijk genoeg is om te rapporteren [sex crimes] en wanneer mensen melden dat ze moeten worden behandeld met een niveau van expertise dat nodig is om deze misdaden te vervolgen. "

De Garda reageerde niet onmiddellijk op een verzoek om commentaar.

Toename van rapportage

De CSO-gegevens legden eind juni 2.947 seksuele delicten vast, vergeleken met 2.675 in de voorgaande 12 maanden, een extra 272 incidenten.

Blackwell zei dat de cijfers moeilijk te interpreteren waren in de afwezigheid van uitgebreid basisonderzoek.

De stijging van 10 procent kan wijzen op een toename van de criminaliteit of, als alternatief, het aantal mensen dat ze meldt, zei ze. Ongeveer 10 procent van de slachtoffers van mishandeling denkt klachten te hebben.

"Als het meer wordt gemeld, zien we geen toename van het aantal gespecialiseerde diensten dat beschikbaar is voor mensen en het is een van de gebieden die gardaí erkent dat gespecialiseerde services nodig zijn."

CSO-cijfers die op maandag zijn vrijgegeven vormen de derde reeks kwartaalgegevens sinds de schorsing van de criminaliteitscijfers vorig jaar. Dat volgde op de vraag hoe sommige overtredingen waren ingedeeld in het Garda Pulse-systeem.

Sindsdien zijn de gegevens gepubliceerd met een voorbehoud "onder voorbehoud", wat betekent dat hun betrouwbaarheid is gekwalificeerd. Het management van CSO en Garda werkt aan een robuust systeem waarmee de classificatie kan worden verwijderd, een proces dat waarschijnlijk nog een jaar duurt.

In de tussentijd tonen de nieuwste cijfers toename in verschillende gebieden van seksuele misdrijven (10,2 procent), tot diefstal, inclusief afpersing en kaping (15,1 procent).

Bail breaches

Er waren ook stijgingen in het aantal "misdrijven tegen de overheid" -misdaden (13,1 procent), die betrekking hebben op inbreuken op borgtocht en huispersoneel, geweldorders die door rechtbanken zijn uitgesproken. Deze stegen van 12.565 naar 14.205.

De moorden waren onveranderd en 77 werden geregistreerd in elk van de twee perioden van 12 maanden.

Het aantal wapen- en explosievendelicten stijgt met 10,7 procent; en pogingen of bedreigingen van moord, aanrandingen, intimidaties en gerelateerde delicten stegen met 8,3 procent.

Er waren minder significante stijgingen van het aantal openbare orde en sociale delicten (4,3 procent), gecontroleerde drugsdelicten (3,6 procent) en diefstal (2 procent).

Ontvoeringsgevallen daalden met 18,1 procent (van 127 naar 104), maar van de 14 aangewezen categorieën, slechts vier afgewezen – de anderen zijn schade aan eigendom en het milieu (3 procent), fraude en bedrog (2,5 procent), en inbraak (0,8 procent).

Hoewel de volumes daalden, was diefstal nog steeds de meest voorkomende misdaad met 68.248 geregistreerde over de periode. Ze werden gevolgd door overtredingen van de openbare orde bij 31.320 gemelde incidenten.


Source link