"Dl Genova", Toninelli: We zullen het versterken. Toti: «Third pass, waar is het geld?» specials

De spoorlijn op de lange Polcevera (Fornetti)

De spoorlijn op de lange Polcevera (Fornetti)

<! – ->

Genua – Terwijl de Genuese wachten op de benoeming van de buitengewone commissaris bij de reconstructie van wat het Morandi viaduct was en bovenal willen ze dat iemand zegt 'morgen zullen we beginnen', in het weekend waar de Genua Dl wordt gepubliceerd in het Publicatieblad De gouverneur Giovanni Toti opent de vuurnood voor de minister van infrastructuur Danilo Toninelli die op zijn profiel Facebook onder andere schrijft: "Het is vanaf 14 augustus dat ik hard en meedogenloos werk om terug te geven aan Genua en voor de Genuese de waardigheid die ze verdienen. En vooral zo snel mogelijk een solide brug ".

Sulfurea Toti's antwoord: «Geachte minister Toninelli, als hij over Facebook schrijft wil hij echt de waardigheid van de Genuese herstellen, laten we beginnen met het vermijden van bruggen waar je kommen kunt spelen en barbecues kunt maken. Waardigheid rijmt met waarheid. Genua en Ligurië willen luisteren naar echte toezeggingen ». Maar het houdt hier niet op omdat de steentjes in de te verwijderen schoenen er veel zijn. En zo komt de opmerking aan Toninelli die schrijft: "In het geldende besluit zijn er vooral veel concrete maatregelen voor de stad, haar inwoners, voor bedrijven en voor de haven. Maatregelen die we in het Parlement verder zullen versterken. De buitengewone commissaris heeft volledige bevoegdheden en middelen om de brug te herbouwen, voorbijgaand aan de normale bureaucratie. En dankzij het decreet zal het worden gepantserd vanuit juridisch oogpunt, zodat het kan handelen zonder angst voor mogelijke oproepen. De reactie van Burning Toti: "het decreet stelt niets terug voor regres en trage bureaucratie. Inderdaad, net zoals wij ze hebben geschreven, zijn we hen heel erg bang ».

Instorting van de Morandi-brug, de special van de XIX eeuw

En onder andere wijst Toti erop, «het is de eerste keer in de geschiedenis dat in plaats van dat de schade wordt hersteld door degenen die het hebben gedaan, wordt geschat dat 300 miljoen belastingbetalers het nodige geld zullen verwachten ". Ten slotte gaat de post van de gouverneur verder "we vinden echt geld voor de haven. Er werd gesproken van 100 miljoen per jaar, er worden er 15 verwacht.We vinden het geld voor het wegvervoer alleen verstrekt voor de laatste drie maanden van dit jaar. We vinden het geld voor bedrijven en ontheemden ». Tot slot, aangezien Toninelli in zijn functie de Derde Pass niet per ongeluk vermeldt, herinnert hij hem eraan dat het een strategisch werk is voor Ligurië en voor bedrijven in het noordwesten en vervolgens de aanval: "Omdat het decreet geen fondsen bevat voor de Derde spoorwegovergang? Integendeel, waarom worden middelen die al zijn gereserveerd ook geblokkeerd? "En tot slot, de uitval" Geachte minister, hoe kunnen we het werk in kwestie in twijfel trekken? "

En de West Grille, vraagt ​​Toti, wiens bouwplaats in de eerste paar maanden van 2019 moest beginnen? We wachten op zijn inzet zodat de tijden worden gerespecteerd ". Terwijl op het politieke sociale schaakbord de botsing tussen gebied en regering duidelijk is, wachten de Genuezen en vooral de inwoners van Valpolcevera: ze wachten op de benoeming van Claudio Gemme als buitengewone commissaris en wachten vervolgens op iemand die zegt "laten we beginnen": we beginnen te slopen, we beginnen bouwen. Het is tenslotte de opmerking van sommige gebruikers tot de post van Toti, "op dit moment is een brug nodig, niets dan een brug".

Toti: «Met Conte hadden we het over een aantal namen: de ene is edelstenen»

"Als het spel nog steeds open is, moet je de overheid vragen. We spraken over enkele namen met president Conte en Gemme is een van hen. Het is nu de overheid die verantwoordelijkheid moet nemen. Wat ons betreft zullen we ons verzetten tegen alle rare namen en zullen we de juiste kiezen en Gemme is de juiste keuze ». Dit werd verklaard door de Ligurische gouverneur en commissaris voor de noodtoestand van Ponte Morandi, Giovanni Toti, aan de zijlijn van het Zena Fest. "Ik wacht op Conte om hem te vertellen welke routes ze willen doen. Claudio Gemme, zoals we al hebben gezegd, is een Genovese persoon en een cv. En wat ons betreft, is er inderdaad geen bezwaar tegen zijn benoeming. Wat betreft andere Genuese namen die ik tijdens deze uren hoorde ", voegde Toti toe. "De president Conte weet dat voor ons iemand die het curriculum en de vaardigheden heeft en dat is van Genua prima is. Ik heb Gemme en Conte verteld wat ik al vele malen eerder heb gezegd: ik geloof dat de commissaris in een moeilijke situatie zal verkeren om het werk te beginnen en af ​​te ronden in de tijd dat deze stad deze regio verwacht en dat in Gemme, Superman en iedereen die wil nomineren zal niet worden verdisconteerd, omdat we geloven dat in die zin dat decreet begint met de verkeerde voet, "zei Toti.

De andere reacties van de dag

Maestripieri (CISL): «Onmiddelijk 30 miljoen voor de vrijgestelde zaak»

«Het ontslag in afwijking ontbreekt. Er is nog geen cent uit Rome naar Genua gekomen. Er is geen tijd om te wachten op de omzetting in de wet: bedrijven zullen eerder sluiten en de gemeente zal niet langer het geld hebben voor directe noodsituaties, inclusief personeel ». Luca Maestripieri, algemeen secretaris Cisl Liguria, schrijft dit in een notitie, waarvoor het noodzakelijk is dat "de regering onmiddellijk iets doet om deze twee problemen van een besluit tot besparingen te corrigeren. De stad kan niet wachten tot 60 dagen van conversie omdat het eerst crasht ». «Het afvloeiingsfonds in afwijking moet een prioriteit zijn, vóór de conversie van het Genua-besluit – de notitie gaat verder -: minstens 30 miljoen nodig om het hele jaar 2019 te bestrijken en we moeten de bescherming van duizenden werknemers in de rode zone garanderen en niet alleen, wat betekent bescherming van de economie van de stad en de regio tegen de ineenstorting – vervolgt Maestripieri -. Ze zouden onmiddellijk minstens 10 miljoen nodig hebben voor de eerste noodsituaties in de rode zone, maar dat is niet genoeg. De omtrek van de voordelen van het decreet moet worden uitgebreid tot alle realiteiten die de komende maanden op het regionale grondgebied in een crisis zouden kunnen komen ten gevolge van vervoersmoeilijkheden, problemen die reeds omzetverliezen vertonen, het grootstedelijk gebied en zelfs het westen. Liguria. "

Sozzani (Fi): «Van politieke flagrante Toninelli»

"Na zes lange weken heeft de berg de muis gekregen: in het farce-decreet is er meer Ischia dan Genua, het is een aanfluiting en is typerend voor diegenen die denken de macht te houden met contentini en geschenken, terwijl een land naar catafascio gaat» . Dit wordt verklaard door Diego Sozzani, leider van Forza Italia in de Transport Commission to the Chamber of Deputies en blue head van de Public Works Department. "We zullen Toninelli in de Commissie vragen – vervolgt Sozzani – de in het Staatsblad gepubliceerde tekst is gênant, in het document staat niets van de beloften van de voorzitter van de Conte-Raad. We zijn van plan een reeks correcties voor te stellen, maar we maken ons zorgen over de tijd: meer dan anderhalve maand om de naam aan te geven van de potentiële supercommissario, die incompatibel lijkt voor zijn oorsprong van Fincantieri, een bedrijf waaraan de regering de reconstructie zou toevertrouwen. In dit tempo, op zijn best, zijn de tijden bestemd om te verdubbelen ». "Na de herroeping van de voormalige commissaris Ferrazza, na de vermeende onverenigbaarheid van de 71-jarige Andrea Gemma en na de slip van de consultant met de opgeblazen CV Gaetano Intrieri, trekt Toninelli de conclusies en erkent hij dat hij een fout heeft gemaakt – concludeert de blauwe exponent -. De ineenstorting van de brug heeft de economie van Genua een slag toegebracht: sommige activiteiten zullen niet met Kerstmis aankomen, maar de minister verkiest om te concurreren met de grootste architecten van de wereld en cultiveert de macabere droom van het verhogen van een 'levensvatbare' brug, met veel restaurants, op het puin van het Polcevera viaduct. Gratis uitoefening van politieke waanzin ".

Romeo (gemeentehuis Valpolcevera): «De stad vraagt ​​om respect»

"We willen niet langer beloften maar concrete feiten van de staat en de regering. We willen dat de brug zo snel mogelijk wordt herbouwd voor Genua, Ligurië en Italië ". Dus de president van de gemeente Valpolcevera Federico Romeo, die de reeks interventies op het podium op Piazza del Popolo in Rome opent, waar de demonstratie van de Democratische Partij aan de gang is. "Wat er gebeurde op 14 augustus met de ineenstorting van de Morandi-brug – voegde hij eraan toe – zal voor altijd in ons hart zijn, die stemmen zullen mijn leven begeleiden. Het zien van jongens en volwassenen die samen de mouwen oprollen voor de ontheemden was het mooiste voorbeeld van een gebied dat de nabijheid van wat er is gebeurd heeft gemaakt. Dit is de weg, moeilijk, maar het is van de moeilijkheden die het beste van onszelf moeten worden. Genua is trots op haar geschiedenis – zei Romeo – maar de stad eist respect, toewijding aan de toekomst van productie, strategische infrastructuur en werk. Wij Genuese zijn niet geïnteresseerd in inkomenskeuzen voor iedereen, we zijn geïnteresseerd in werk voor iedereen. Zonder werk is er geen waardigheid ". Romeo vroeg vervolgens de Democratische Partij om amendementen op het decreet in te dienen.© Reproductie gereserveerd

<! – ->
Source link