Kastanje, crisis en wedergeboorte van Italiaanse excellentie: versla de Chinese wesp, productie van 80% in 5 jaarde kastanje Italiaanse back-protagonist van de herfst. Na het overwinnen van een zwarte crisis, als gevolg van een buitenaards insect afkomstig van China, de cinipide galligeno van de kastanjeboom die er binnen twee decennia een heeft meegebracht reductie van 20% productie. En na het riskeren van de verdwijning. Slechts een dozijn dagen geleden Ispra, denkend aan de schade die is aangericht doorinsect, heeft een rapport gepubliceerd over methoden om i te verdedigen kastanje van de aanval van deze parasiet. In feite, tweede Coldiretti, dit jaar wordt een oogst van meer dan 30 miljoen pond geschat met 80% te stijgen in vergelijking met vijf jaar geleden, toen het historische minimum van 18 miljoen pond vanwege het bloedbad geprovoceerd door de galwesp wesp van de kastanjeboom, bekend als 'Chinese wesp'. "Het is – verklaart Coldiretti – del Dryocosmus kuriphilus wat de vorming van gallen in de plant veroorzaakt, dat is de vergroting van de edelstenen van verschillende vormen en afmeting". Eén ervan werd succesvol gelanceerd tegen het insect capillair biologische oorlog door de ontwikkeling en nauwkeurige verspreiding van het insect Torymus sinensis, wat een natuurlijke antagonist is.

DE RELATIE VAN ISPRA EN DE BIOLOGISCHE STRIJD TOT PARASITEIT – Slechts een dozijn dagen geleden Ispra, het studiecentrum van de Ministerie van Milieu, heeft een rapport gepubliceerd over methoden om i te verdedigen kastanje van de aanval van de parasiet, waarvan de verspreiding plaatsvond door materiaal kwekerij besmet. In Italië zijn ze niet geautoriseerd chemicaliën voor de controle van de cinipid in de kastanjebossen. de behandelingen experimenten met insecticiden hebben geen bemoedigende resultaten opgeleverd: hun gebruik heeft integendeel geleid tot een toename van de niveaus plaag, het doden van ongedierte dat de proliferatie van de wesp. Het beste contrast aan de andere kant is de verspreiding hiervan parasieten, die de Dryocosmus kuriphylus gebruiken als voedselbron, zich ontwikkelende op zijn kosten. De biologische strijd met de Torymus sinensis is wijdverspreid in veel Italiaanse regio's, zoals Piedmont en Toscane, met belangrijke successen.

POSITIEF SEIZOEN, MAAR DE VOORAFGAANDE STAPPEN WEGWEZEN – "Dit jaar was het seizoen in het algemeen positief in kwantiteit en kwaliteit, zelfs als in sommige gebieden het extreem regenachtige klimaat negatief heeft gewogen ", benadrukt hij Coldiretti. Er is een totaal geregistreerd netto herstel, zelfs als we nog steeds ver verwijderd zijn van de glorie van het verleden. Het is hetzelfde Coldiretti om te onthouden dat "in 1911 de productie van kastanjes 829 miljoen pond bedroeg, maar nog steeds tien jaar geleden was gelijk aan 55 miljoen pond". Met de hervatting van de nationale productie, ook de invoer "Maar het risico blijft – de associatie blijft – in de schaal liggen, zonder het te weten, kastanjes buitenlands voornamelijk afkomstig uit Turkije, Spanje, uit Portugal en uit Griekenland".

KASTANJES SCHILD VOOR ITALIAANS – In feite heeft Italië in 2017 ook daarbuiten geïmporteerd 21 miljoen Chestnut pounds (remmen vergeleken met bijna 38 miljoen kilo 2016), vaak voorbijgestreefd Italiaans, met sterke repercussies op prijzen betaald aan producenten. Vandaar het verzoek om Coldiretti om meer controles op de oorsprong van de kastanjes in Italië te koop worden aangeboden om te voorkomen dat ze allemaal ongelooflijk worden, driekleur. Aan de andere kant zijn gegevens met betrekking tot de gegevens niet bekend invoer kastanjemeel, omdat er alleen de code douane ten opzichte van het meel verkregen uit vruchten van verschillende soorten en niet één specifieke code voor kastanjemeel, dat in plaats daarvan zou moeten worden ingevoerd, om de stromen en de verplichting om te controleren labeling van oorsprong voor producten op basis van kastanje. "Een manier om de hoge kwaliteit van de productie in Italië te beschermen die – specificeert Coldiretti – goed telt vijftien producten een oorsprongsbenaming die is gekoppeld aan kastanjebomen die een Europese erkenning hebben verkregen ".

Vijf zijn te vinden in Toscane en zijn de Marrone del Mugello Igp, de Marrone door Caprese Michelangelo Dop, la Kastanje van Monte Amiata Igp, de Neccio-bloem van Garfagnana Dop en la Kastanjebloem van de Lunigiana BOB, terwijl in Campanië de Kastanje van Montella Igp, Marrone di Roccadaspide Igp en Marrone di Serino / Castagna di Serino BGA; in Emilia Romagna de bruine van Castel del Rio Igp, in Veneto de Bruin van San Zeno Dop en de Marroni van Monfenera Igp, en de Maroni van Combai Igp, in Piedmont de Chestnut Cuneo Igp en de Brown of the Valley van Susa Igp, en in de Lazio de kastanje van Vallerano Dop. Hieraan zijn twee kastanjehoning toegevoegd: de Honing van Lunigiana Dop van Toscane en de Belluno Dolomieten BOB Honing van Veneto.


Source link