Terni, de provinciale commandant van de Guardia di Finanza Massimiliano Giua neemt zijn levenTERNI-kolonel Massimiliano Giua, provinciale commandant van de Guardia di Finanza, nam zijn leven en schoot zichzelf een schot uit het ordestuk. Het lichaam van de officier werd gevonden op Monte Argentario door een groep mensen die vanochtend in het gebied rondliep. Hij was al een paar dagen op vakantie, ook al was hij tot twee dagen geleden vertrokken voor een zakelijke bijeenkomst die op 3 oktober in Terni zou plaatsvinden. Vanochtend was het alarm een ​​familielid omdat de kolonel de telefoon een paar uur niet opnam. Volgens sommige vrienden stond de kolonel op het punt om te trouwen. Giua was een jaar in Terni aangekomen en had alle belangrijke onderzoeken van het Spada-onderzoek gevolgd, dat betrekking heeft op contracten van de gemeente Terni en die met betrekking tot gezondheid.

Hij was uit Grosseto gekomen en heeft daar vier jaar gewerkt. De beweegredenen van het gebaar zijn niet bekend, zelfs als de kolonel brieven heeft achtergelaten die zijn geadresseerd aan zijn geliefden, die alleen groeten zouden bevatten.
Hij was ook een journalist en om deze reden had hij als spreker deelgenomen aan tal van trainingen georganiseerd door de Orde van Toscaanse journalisten en moest hij als trainer deelnemen aan een cursus georganiseerd door de Orde van Umbrië.
Giua werd geboren in Frankfurt am Main (Duitsland) in 1970 en trad in oktober 1989 toe tot de Academie van de Guardia di Finanza en volgde in 2009 de Advanced Course of Joint Staff. Hij had dienst gedaan bij de leidinggevende functies in de operationele afdelingen van Trani, Rome en Turijn. Als een journalist die samenwerkte met toonaangevende gespecialiseerde tijdschriften en auteur van talrijke publicaties, had hij door de jaren heen stafposities bekleed bij de persdienst van het Generaal Commando en als Hoofd Operaties bij het Regionaal Bevel van Piemonte.

Het curriculum Massimiliano Giua is afgestudeerd in de rechten aan de universiteit "La Sapienza di Roma" en in economie en financiële zekerheid aan de "Tor Vergata" -universiteit van Rome, evenals de eerste graad Master in Studies strategisch-militaire internationals. Als docent heeft hij les gegeven in 'Tax Police Techniques', 'Customs Police' en 'Customs Law' aan de Academy of the Corps en de Tax Police School. Ook veel samenwerkingen met de universitaire wereld, in het bijzonder van Rome Tor Vergata, Turijn, Milaan en SDA Bocconi.

Kolonel Giua, bekroond met een zilveren medaille van verdienste van lang commando, was juridisch adviseur voor de strijdkrachten.

Andere tragische afscheid Vorig jaar vermoordde hij generaal Guido Conti in Abruzzo, die het bosbouwkorps in Umbrië had geleid en het onderzoek naar diefstallen en oplichting in ThyssenKrupp had gevolgd. Een van de redenen voor de zelfmoord was ook het vermoeden dat de generaal zich schuldig voelde voor de slachtoffers van Rigopiano, omdat Conti ook in Abruzzo had gediend en enkele praktijken had gevolgd met betrekking tot de concessies voor het hotel, zelfs als dit niet het geval was. nooit onderzocht en vervolgens bleek het een vreemde te zijn.

In 2010 in plaats daarvan in Terni de zelfmoord van de kolonel van de Carabinieri, Rocco Amoruso, die zichzelf liet vallen in de leegte van zijn huis in de kazerne in Via Radice. Laatste update: 19.18 uur © GERESERVEERDE REPRODUCTIE


Source link