752 Syrische vluchtelingen zijn vandaag naar huis teruggekeerdHet directoraat-generaal van de Libanese algemene veiligheid heeft aangekondigd dat het aantal ontheemde Syriërs dat vandaag vrijwillig op Libanees grondgebied vertrok terugkeerde naar hun huizen en steden in Syrië 752 intern ontheemden bereikte die in verschillende gebieden in Libanon woonden.

De Libanese openbare veiligheid zei in een verklaring dat de ontheemden Libanon via de grensovergangen met Syrië (de fabriek, de Aboudiya en de Zumrani) naar het Syrische grondgebied hadden verlaten met bussen die de Syrische autoriteiten voor dit doel hadden verstrekt, vanaf 9 punten voor de bijeenkomst, Tot aan de Libanees-Syrische grens.

Hij bevestigde dat hij met het UNHCR en de aanwezigheid van zijn afgevaardigden coördineerde tijdens het proces om de vrijwillige terugkeer van deze groep ontheemden naar Syrië te verzekeren.

Ongeveer drie maanden lang heeft de Libanese openbare veiligheid gewerkt aan de vrijwillige terugkeer van Syrische vluchtelingen die bereid zijn terug te keren naar hun steden in Syrië, in coördinatie met de UNHCR, om namen en nummers te registreren en om met de Syrische veiligheidsautoriteiten afspraken te maken over hun terugkeer in etappes en stadia. opeenvolgende.


Source link