De hoop van I.Hasas begraven door M.Bastis om terug te keren naar de Seimas naar een schoon steegjeBijna 4% de stembiljetten waren beschadigd. Deze cijfers zijn voorlopig.

In de tweede ronde van zijn eigen stemde 26,98 procent Het kiesdistrict van Zandziai. In de eerste ronde nam 29,80 procent deel. kiezers.

De lijst met kiezers omvat 31 duizend. 60 mensen.

Om 14.30 uur Bevroren overtreding in Kriups – wordt betwijfeld of de enveloppe vóór de stemming niet te vroeg is geopend.

Volgens Laure Matjošaitytė, voorzitter van de CEC, is dit de enige, maar geen invloed op de resultaten van de verkiezingen, een ernstige overtreding.

"Het UCV zou graag willen uitleggen aan de voorzitter van de Comprehensive Regional Commission en de volledige commissie. We hebben meldingen van mogelijke overtredingen, nietwaar? Na ontvangst van alle uitleg, evalueren we alle omstandigheden en bepalen we de aard van de overtreding. Voorlopig zien we hieruit dat er een procedurele overtreding is, maar het geheim van de stemming is niet bekendgemaakt. Het kan worden gezegd – een verzachtende omstandigheid ", – zei L.Matjošaitytė.

Ze verzekerde echter dat geen overtredingen aanvaardbaar waren.

I.Haase: "We zullen begrijpen dat we Litouwen verdedigen"

Niet alleen de voorzitter van de commissie L.Matjošaitytė, de politiewoordvoerder, vertegenwoordiger van 'witte handschoenen', maar ook de winnaars van I.Haase en M. Bastys wonnen de verkiezing, georganiseerd door de Centrale Verkiezingscommissie (CEC) op zondagavond in Šakiai.

"In de avond van goede emoties in de avond wil ik iedereen bedanken voor hun steun, voor het eens zijn met mijn ideeën, voor de hoop om samen met jou een rechtvaardige en gemeenschappelijke staat te creëren. Bedankt dat je naar de stembus bent gegaan en hebt gestemd, "zei de winnaar van het verkiezingsbeleid.

Sigismund Gedwil / Foto van 15min / Irene Haase

Sigismund Gedwil / Foto van 15min / Irene Haase

Hij geloofde dat er een vertegenwoordiger zou zijn van alle Zanavykas-mensen.

We begrijpen dat we Litouwen verdedigen, "zei I.Haase.

"In het belang van Litouwen," zei I.Haase.

Ze zei dat het feest om deze verkiezing te winnen een heel groot feest is. Ze is blij dat politieke gevangenen, gedeporteerden, partizanen en leden van de Seimas, en burgemeester van Šakiai Edgaras Pilypaitis, en niet-partizanen haar kwamen steunen.

"Laten we praten, laten we zingen!" We kwamen met een liedje, we zullen blijven zingen, omdat de liedjes over Litouwen erg belangrijk zijn. We realiseren ons dat we Litouwen verdedigen ", – ze vroeg hoe ze de overwinning zou vieren, zei ze.

I.Haase heeft al aangegeven dat hij graag zou willen werken in de Commissie juridische zaken en recht of sociale zaken van Seimas.

M.Bastys neemt nog geen deel aan de politiek

M. Bastys gaf de nederlaag toe. 15 minuten Op de laatste zondagavond zei hij dat hij al wist dat hij niet tot de Sejm zou worden gekozen en erkende dat hij een vergelijkbaar resultaat had verwacht.

"Hoewel ik niet begin te tellen, denk ik, maar ik heb een aantal trends gezien en ik heb de stemming gezien. Ik dacht aan een dergelijk resultaat dat dit het geval zou kunnen zijn, "zei M.Bastys.

Mevrouw Bastys is het er echter niet mee eens dat het electoraat in Zaunaukis hem meer de opdracht heeft gegeven om het Constitutionele Hof zijn ambt te ontzeggen, en niet om zijn verhaal over politiek gewelddadig optreden.

Sigismund Gedwila / 15min foto's / Mindaugas Bastys

Sigismund Gedwila / 15min foto's / Mindaugas Bastys

"In dit geval is er een andere situatie. Ik denk dat de publieke opinie die tot uitdrukking is gebracht in deze en de tweede ronde van de verklaringen van de vertegenwoordigers van bepaalde partijen ook, ik zou durven zeggen dat het anti-constitutioneel is omdat er helemaal niet aan de verkiezingen is deelgenomen – alles is aanwezig, "zei hij, verwijzend naar de verklaring van president van de Republiek Litouwen Viktor Pranckets .

M.Bastys zei bij de komende verkiezingen voor het zelfbestuur en het Europees Parlement dat hij niet van plan was om aanwezig te zijn, en volgens hem is het nog te vroeg om te praten over andere verkiezingen voor de Sejm.

De verkiezingskosten varieerden driemaal

I. Haza kondigde de verkiezing van 6736 aan EUR (EUR 6,6 duizend voor de campagne werd toegewezen door de partij, EUR 136 voor sponsors), terwijl M. Bastys – EUR 1661 uit eigen middelen.

VIDEO: 15 min studeren – debatten door M. Basti en I. HaasIn de eerste ronde voor I.Haase stemde 33,87%, voor M.Bastys – 19,44%. kiezers. Twee weken geleden stemde ongeveer een derde van de kiezers in het kiesdistrict Zaanavykiai voor alleenstaanden bij de verkiezingen voor de Seimas.

De zetel van een lid van de Seimas in het district Zanavyk werd onbetwist gelaten toen M. Bastis werd gekozen om af te treden als lid van zijn parlementaire mandaat. Hij accepteerde het besluit om zich terug te trekken uit de Seimas toen hij tijdens de afzetting in het parlement niet genoeg stemmen had om zijn mandaat af te schaffen, en daarom een ​​duizendste rally georganiseerd door de Seimas.

Het Constitutionele Hof heeft mevrouw Bastas erkend, de eed overtreden en de grondwet schromelijk geschonden, toen hij zijn banden met de voormalige KGB-medewerker Piotr Vojeika verborg.


Source link