Beschuldigd staat erop overtuigd te worden overtuigd om schuldig te zijnKUALA LUMPUR: De zevende beschuldigde in de moord op plaatsvervangend openbaar aanklager, Datuk Anthony Kevin Morais, heeft zijn verklaring gehandhaafd dat advocaat Datuk N. Sivananthan hem had overgehaald om schuldig te pleiten aan de moord.

S. Ravichandaran, 47, beweerde Sivananthan, die de raadsman is van de eerste beschuldigde, patholoog Kolonel Dr. R. Kunaseegaran, bood ook aan hem te vertegenwoordigen in het Court of Appeal.

Eerder had Ravichandaran de rechtbank verteld dat Sivananthan en Dr. Kunaseegaran hem op 29 december hadden ontmoet en RM1,5 miljoen hadden aangeboden als hij zich schuldig zou verklaren aan de zaak.

Echter, raad Jasmine Cheong Chi May, toen hij Ravichandaran kruiselings onderzoekt, suggereerde dat het voor Sivananthan niet mogelijk was om de beschuldigde te overtuigen om schuldig te pleiten of om hem te vertegenwoordigen bij het hof van beroep van het hof omdat het "onlogisch" was.

"Ik ben het er niet mee eens. Wat besproken is, heeft Sivananthan me overgehaald om schuldig te zijn en hij zal me vertegenwoordigen bij het Court of Appeal, "antwoordde Ravichandaran.

Hij bekende echter dat hij niet wist dat iemand die beschuldigd werd op grond van artikel 302 van het Strafwetboek geen dergelijk pleidooi mocht houden.

Ravichandran, S. Nimalan, 22; R. Dineshwaran, 23; A.K. Thinesh Kumar, 22; en M. Vishwanath, 25 werden gezamenlijk beschuldigd van moord op Morais, 55, tussen 7 en 8 uur op 4 september 2015, terwijl het slachtoffer op weg was van Jalan Dutamas Raya Sentul naar nummer 1 Jalan USJ1 / 6D, Subang Jaya.

Ze worden bij veroordeling geconfronteerd met het verplichte doodvonnis.

Dr. Kunaseegaran, 54, werd beschuldigd van medeplichtigheid aan de moord op Morais.

Plaatsvervangend officier van justitie Saiful Edris Zainuddin vervolgd terwijl de beklaagden werden vertegenwoordigd door de raadslieden M. Manoharan, Rajehgopal en G. Sivakumar.

Morais 'lichaam werd gevonden in een vat gevuld met beton in Persiaran Subang Mewah, Subang Jaya, op 16 september 2015.

Hij werd als vermist opgegeven op 4 september 2015 en werd voor het laatst gezien toen hij zijn flat in Menara Duta verliet om naar zijn kantoor in Putrajaya te rijden in een Proton Perdana-lager met registratienummer WA6264Q.

De rechtszaak zal morgen voor rechter Datuk Azman Abdullah worden voortgezet. © New Straits Times Press (M) Bhd


Source link