"H1" vastgelegd, prioritair doelwit in GuanajuatoHij werd gearresteerd Francisco Javier "N" bekend als "De H1", door de autoriteiten beschouwd als vermeende chef van een criminele organisatie en prioritair doel in Guanajuato.

Zijn arrestatie vond plaats in de staat Hidalgo, op de federale snelweg Mexico – Pachuca, in een operatie die de leiding had over speciale troepen.

"De H1" Hij wordt beschuldigd van moord, ontvoering, drugshandel en afpersing.

Hij wordt beschouwd als een van de promotors van geweld in de staat.

Ze versterken de veiligheid in Guanajuato na confrontatie

De coördinatiegroep van Guanajuato, geleid door de gouverneur Diego Sinhue Rodríguez Vallejo, Het kwam bijeen om gezamenlijke acties in de strijd tegen de onveiligheid in de entiteit te evalueren en te versterken.

In een verklaring, de Coördinatiegroep geïnformeerd dat de bewaker niet zal worden neergelaten om de integriteit van het Guanajuato-volk te vrijwaren en dat rust heerst in de bevolking na de gebeurtenissen die gisteren plaatsvonden in de Gemeente Jerécuaro.

"In de nieuwe staatsadministratie, zullen we altijd stevig optreden voor deze groepen die de sociale orde van de Guanajuato pijn doen en proberen te destabiliseren.

Ze versterken het toezicht in Jerécuaro, Guanajuato, na botsingen waarbij 8 doden vielen

"Alles zal in het werk worden gesteld om deze coördinatie van operaties, uitwisseling van informatie en analyse met de federale autoriteiten te versterken en zo transversale acties voor veiligheid in Guanajuato, De vertegenwoordiger van de staat vermeldde.

Hij wees erop dat er al werk wordt gemaakt van de vernieuwing van preventiestrategieën voor preventie en campagnes tussen nationale en federale veiligheidsorganisaties en gemeenten, om acties tegen onveiligheid te garanderen die van toepassing zijn op elke regio van de entiteit.

Gisteren een confrontatie tussen elite-elementen van de Federale politie en een groep gewapende burgers liet de dood van acht vermeende misdadigers binnen Jerécuaro, waar zeven bestelwagens ook waren beveiligd, vier van hen met diefstalrapport.

Tien criminele verdachten komen om wanneer ze worden geconfronteerd met de Mexicaanse politie

Tien vermeende leden van de Cartel Jalisco New Generation (CJNG) werden gedood door de Mexicaanse politie na een confrontatie in Guanajuato, een staat die steeds meer in het nauw gedreven wordt door de georganiseerde misdaad, meldden de autoriteiten zaterdag.

Federale politie-elite jaagt op acht vermeende criminelen in Guanajuato

De politie werd bijna twee uur lang geconfronteerd met een gewapende groep in de Gemeente Jerécuaro, met het saldo van 8 dode strafzaken, volgens officiële gegevens.

Een andere confrontatie in een nabijgelegen gemeente liet twee andere verdachten dood.

Guanajuato, het hoofdkantoor van een groot deel van de exportgerichte Mexicaanse productiesector en favoriete bestemming van Amerikaanse toeristen, heeft vorig jaar een escalatie van geweld doorgemaakt vanwege de grote Mexicaanse maffia die de criminele activiteiten in de staat afvaardigen.

Cartel-drugshandelaren houden van CJNG, Sinaloa en Los Zetas, ze opereren daar en zijn ook betrokken bij het ontvoeren en stelen van brandstof.

Clandestiene injectie veroorzaakt gaslek in León, Guanajuato

Met informatie van FOROtv en agentschappen.

FSR


Source link