De Senegalese belastingautoriteiten in BolloréDe Senegalese belastingdienst claimt 2,3 miljoen euro, ongeveer 1,5 miljard CFA-frank, aan de Franse industrieel na een belastingaudit, volgens het Franse dagblad Libération.

De Bolloré-groep is het voorwerp geweest van een belastingaanpassing wegens niet-naleving van de voorwaarden van een contract dat het bindt aan de staat Senegal voor het beheer van een terminal van de haven van Dakar.

De industriële groep wordt bekritiseerd omdat ze de hoofdstad van de Dakar-terminal niet heeft opengesteld voor Senegalese investeerders, haar dochteronderneming in Senegal.

Volgens een deel van de Senegalese pers heeft Vincent Bolloré na de belastingcontrole al 2,3 miljoen euro aan belasting betaald.

Een ambtenaar van het directoraat-generaal Belastingen en domeinen van Senegal, gecontacteerd door de BBC, heeft zich ervan onthouden om over het onderwerp te spreken, onder vermelding van "beroepsgeheim".

De Bolloré-groep, die betrokken is bij havenbeheer in verschillende Afrikaanse landen, waaronder Senegal, is betrokken bij verschillende geschillen, met name in Frankrijk.

Afgelopen april werd zijn baas 48 uur in hechtenis genomen, na een onderzoek door het Centraal Bureau voor corruptiebestrijding en financiële en fiscale misdaden, een Franse justitiële politiedienst gevestigd in Parijs. Nanterre, in de buurt van Parijs.

SENEPLUS


Source link