Dubbele tragedie: moeder en dochter worden beide twee jaar lang door auto's geraaktEen Taupō-moeder is na een ongeval door een auto gestorven aan verwondingen – twee jaar nadat haar tienerdochter was omgekomen bij een verkeersongeval.

Meredith Vowles, 38, werd op 18 september door Taupō op een voetgangersoversteekplaats buiten het winkelcentrum Paetiki op Rifle Range Rd door een auto geraakt.

De moeder van de twee werd met spoed naar het Rotorua-ziekenhuis gebracht in een kritieke toestand, maar drie dagen later ontslagen. Het is duidelijk dat ze stierf binnen enkele uren na zijn vrijlating uit het ziekenhuis.

De politie spreekt met de bestuurder die betrokken is bij de crash.

Een vriend van Vowles vertelde het Heraut over haar "opmerkelijke vriend" die worstelde met het verlies van haar dochter.

Jessica Vowles, die met haar vader naar Australië verhuisde, stierf nadat ze in mei 2016 werd getroffen door een auto op de snelweg M1 in Queensland.

Dochter Jessica Vowles stierf twee jaar nadat ze gepest werd op school.
Dochter Jessica Vowles stierf twee jaar nadat ze gepest werd op school.

"Ze was altijd positief en het type persoon dat je het shirt van haar terug zou geven, maar het verlies van haar dochter heeft haar gebroken," zei de vriend.

"Een paar jaar later en elke keer dat ze een foto van haar zag, barstte ze in tranen uit."

De vriend van de familie zei dat de dood van Jessica een vermoedelijke zelfmoord was na pesten op school en het overlijden werd doorverwezen naar de lijkschouwer.

"Ze had het allemaal voor haar gedaan, maar ze had echt moeite met de dood van haar dochter, het was het moeilijkste voor haar," zei de vriend.

Een vriend van de tiener noemde haar een van de meest genereuze, onzelfzuchtige en vergevingsgezinde meisjes die ze kennen.
Een vriend van de tiener noemde haar een van de meest genereuze, onzelfzuchtige en vergevingsgezinde meisjes die ze kennen.

Meredith Vowles 'zus Bayley Marie zei op Facebook dat ze een gebroken bekken en uitgebreide blauwe plekken in het auto-ongeluk had. Ze was een paar dagen in het Rotorua-ziekenhuis voordat ze op vrijdagmiddag werd ontslagen.

"Een paar uur later, tijdens het verblijf van haar goede vriend, leed Meredith een enorme acute longembolie die werd veroorzaakt door diepe veneuze trombose die op haar beurt het gevolg was van haar verwondingen, gecombineerd met een aantal dagen onbeweeglijk zijn," zei Marie in een bericht dat later is verwijderd.

Sue Wilkie, communicatieambtenaar van het Lakes District Health Board, zei dat wanneer iemand onverwachts stierf, de ontvangen zorg binnen 30 dagen na ontslag uit het ziekenhuis werd beoordeeld.

"Meren DHB-medewerkers kijken momenteel naar het dossier en zullen follow-up nemen met een gesprek met clinici."

De dood van Vowles is doorverwezen naar de lijkschouwer.

Waar kan ik hulp krijgen:
Als u zich zorgen maakt over de geestelijke gezondheid van uzelf of iemand anders, is de beste plaats om hulp te krijgen uw huisarts of plaatselijke geestelijke gezondheidszorgverlener. Als u of iemand anders in gevaar is of anderen in gevaar brengt, bel dan onmiddellijk de politie op 111.

Of als u met iemand anders wilt praten:

• Lifeline: 0800 543 354 (24/7 beschikbaar)
• Hulpverleningslijn zelfmoordcrisis: 0508 828 865 (0508 TAUTOKO) (24/7 beschikbaar)
• Youthline: 0800 376 633
• Moeten praten? Gratis telefoontje of sms 1737 (24/7 beschikbaar)
• Kidsline: 0800 543 754 (24/7 beschikbaar)
• Whatsup: 0800 942 8787 (13.00 tot 23.00 uur)
• Depressie-hulplijn: 0800 111 757 (24/7 beschikbaar)
• Rainbow Youth: (09) 376 4155
• Samaritanen 0800 726 666
• Rural Support Trust: 0800 787 254.
• Bezoek voor anderen: https://www.mentalhealth.org.nz/get-help/in-crisis/helplines/


Source link