Reizigers die weigeren het wachtwoord van de telefoon over te dragen op het vliegveld, krijgen nu $ 5000 douaneboete | 1 NIEUWS NUReizigers die weigeren hun telefoon- of laptopwachtwoorden aan douanebeambten over te dragen, kunnen nu worden geslagen met een boete van $ 5000.

De Douane- en accijnswet 2018 – die vandaag van kracht wordt – geeft richtlijnen over hoe de Douane "digitale strip-zoekopdrachten" kan uitvoeren.

Eerder kon de Douane iedereen bij de grens stoppen en eisen om hun elektronische apparaten te zien. De wet specificeerde echter niet dat mensen ook een wachtwoord moesten opgeven.

De bijgewerkte wet maakt duidelijk dat reizigers toegang moeten bieden – of dat nu een wachtwoord, pincode of vingerafdruk is – maar ambtenaren moeten een redelijk vermoeden hebben van een misstand.

"Het is een bestand-per-bestand [search] op je telefoon. We gaan niet in 'de cloud'. We zullen uw telefoon bekijken terwijl deze zich in vluchtmodus bevindt, 'zei Douane-woordvoerder Terry Brown.

Als mensen weigerden te voldoen, konden ze een boete krijgen van maximaal $ 5000 en zou hun apparaat in beslag worden genomen en forensisch worden doorzocht.

De heer Brown zei dat de wet de 'delicate balans' tussen iemands recht op privacy en de wetshandhavingsverplichtingen van de douane trof.

"Ik heb persoonlijk een elektronisch apparaat en het bewaart al mijn gegevens – bankgegevens, enzovoort, enzovoort – dus we begrijpen het belang en de betekenis ervan."

Raad voor Burgerlijke vrijheden woordvoerder Thomas Beagle zei dat de wet een ongerechtvaardigde inbreuk op de privacy was.

"Tegenwoordig hebben we alles op onze telefoons, we hebben ons hele persoonlijke leven, alle doktersverslagen, onze e-mails, absoluut alles erop en de douane kan dat aannemen en behouden."

De nieuwe vereiste voor een redelijk vermoeden dreef de wet helemaal niet, zei de heer Beagle.

"Ze hoeven je niet te vertellen wat de oorzaak van die verdenking is, er is geen manier om het aan te vechten."

Douaneminister Kris Faafoi zei dat de macht om elektronische apparaten te doorzoeken noodzakelijk was.

"Veel georganiseerde misdaadgroepen worden steeds geavanceerder in de manier waarop ze dingen over de grens proberen te krijgen.

"En als we denken dat ze dat soort zaken aankunnen, kan het nuttig zijn om intelligentie van smartphones en computers te krijgen voor een vervolging."

Maar de heer Beagle zei dat "ernstige criminelen" gewoon belastend materiaal online zouden opslaan.

"Je zou boos zijn om dingen over te dragen op je telefoon.

Privacy Commissioner John Edwards had enige invloed op het opstellen van de wetgeving en zei dat hij 'redelijk op zijn gemak' was met waar de wet stond.

"Er is een goede balans tussen ervoor zorgen dat onze grenzen worden beschermd … en [that people] zijn niet onderhevig aan onredelijke zoekopdrachten op hun apparaten. "

"Je weet wanneer je het land binnenkomt dat je gevraagd mag worden om je koffer te openen en dat een douanebeambte alles in die koffer kan bekijken."

Grensofficials doorzochten in 2017 ongeveer 540 elektronische apparaten op de luchthavens van Nieuw-Zeeland.

De douane moet het Parlement op de hoogte houden van het aantal apparaten dat elk jaar wordt doorzocht. Het bureau zei dat het niet verwachtte dat het aantal zou stijgen.


Source link