ONPE spreekt zich uit na beschuldigingen voor veranderingen van plaats van stemming 2018 Verkiezingen | Lima | eventsHet nationale bureau voor verkiezingsprocessen (ONPE) heeft zijn standpunt bekendgemaakt in verband met klachten van burgers die beweerden dat ze hun stemlokaal hadden aangepast, hoewel ze al enkele jaren op een vaste plek wonen.

Een van de klagers is Nérida Laván García, die ondanks het feit dat hij 17 jaar in het district Lima van San Borja heeft gewoond, is gevestigd om in Chiclayo te betalen.

Nog een jonge man die al vijf jaar in Lima woont Gemeentelijke en regionale verkiezingen 2018 werd benoemd om te stemmen in zijn geboorteland, in Pataz, La Libertad. Dit is Andy Bocanegra Contreras, die deze zaak heeft aangeklaagd omdat hij niet weet waarom zijn stemlokaal is veranderd. "Ik ging naar de ONPE-website en realiseerde me dat ze me naar mijn land zouden laten stemmen," zei de jongeman.

"Het nationale register van identiteit en burgerlijke staat (Reniec) heeft de functie om in het kiesregister een document op te stellen met namen, DNI's en adressen van burgers die gemachtigd zijn om te stemmen, die op 22 oktober 2017 zijn gesloten", zegt de bericht gepubliceerd door de ONPE.

De entiteit legt uit dat volgens een rapport van de Reniec er in totaal 26.689 burgers zijn aan wie de entiteit hun adres heeft genoteerd nadat zij hebben geconstateerd dat het niet bestond of dat zij daar niet woonden. In al deze gevallen heeft de Reniec de vorige woonplaats van de burgers in de Electoral Padron hersteld, met het doel om de slikstemmen te vermijden.

De ONPE wijst erop dat mensen ze zullen moeten stemmen op het adres dat de Reniec hen heeft toegewezen. Als er een ongemak is, moet u naar dat kantoor gaan voor uw aandacht. De instelling besluit de verklaring en benadrukt dat zij alleen de functie hebben om de verkiezingsdag te organiseren.


Source link