DTI onderzoekt de veiligheid van cement uit Vietnam, andere landenDe cementexport vanuit Vietnam steeg tijdens de eerste negen maanden van 2018 met 66 procent.
Onderzoeker bestandsfoto

HANOI – De Filippijnen hebben Vietnam meegedeeld dat het een voorlopig vrijwaringsonderzoek heeft ingesteld naar de invoer van cement uit verschillende landen, waaronder Vietnam.

Volgens de kennisgeving van het ministerie van Industrie en Handel op 24 september, werd het onderzoek op 10 september gestart voor enkele cementproducten die van 2013-2017 naar de Filippijnen werden geëxporteerd.

Het onderzoek was gebaseerd op invoergegevens die waren verkregen uit officiële bronnen en op informatie van leden van de Cement Manufacturers Association of the Philippines, waaruit bleek dat de toegenomen invoer van cement een belangrijke oorzaak was van ernstige schade voor de binnenlandse industrie in termen van dalend marktaandeel, productieverkoop , bezettingsgraad, winstgevendheid, prijsverlaging, onderdrukking en onderbieding.

Het onderzoek is gestart om te bepalen of garanties gerechtvaardigd zijn.

Uit een evaluatie door het Filippijnse ministerie van Handel en Industrie (DTI) bleek dat de invoer in 2014 met 70 procent steeg; 4,391 procent in 2015; 549 procent in 2016 en 72 procent in 2017.

De DTI zei dat Vietnam het grootste exportvolume naar de Filippijnen had in de periode 2014-17, meldde cafef.vn.

Volgens de bestaande voorschriften van de Filippijnen hebben de exporteurs en importeurs, organisaties binnen en buiten het land het recht om hun mening en opmerkingen over dit onderzoek kenbaar te maken, inclusief opmerkingen over de impact van het toepassen van veiligheidsmaatregelen op het openbaar belang.

Ondertussen vereiste DTI Vietnamese exporteurs die al door de onderzoeksautoriteiten waren geïdentificeerd om op de vragenlijst in de zaak te reageren.

Vietnam's General Department of Customs zei in de eerste zeven maanden van dit jaar dat de Vietnamese cementexport naar de Filippijnen met 23,5 procent in volume steeg tot 3,49 miljoen ton en 28,1 procent in waarde tot 159,73 miljoen dollar. De prijs steeg met 3,8 procent tot $ 45,3 per ton.

Volgens het ministerie van Bouw exporteerde Vietnam dit jaar 23,28 miljoen ton cement in de eerste negen maanden, 66 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

Dit cijfer was drie tot vier 4 miljoen ton hoger dan de exportdoelstelling van 18-19 miljoen voor het hele jaar, meldde chinhphu.vn. Inquirer.net / Vietnam Nieuws / Asia News Network

Disclaimer: De opmerkingen die op deze site zijn geplaatst, vertegenwoordigen niet noodzakelijkerwijs de mening van het management en de eigenaar van Cebudailynews. We behouden ons het recht voor om opmerkingen uit te sluiten die volgens ons niet stroken met onze redactionele richtlijnen.


Source link