Yuchengco, Ayala-groepen keuren fusie van onderwijsbedrijven goedDE Ayala- en Yuchengco-groepen hebben ingestemd met de fusie van hun onderwijsbedrijven met een waarde van rond de15,5 miljard, met beursgenoteerde firma iPeople, Inc. als de overlevende entiteit.

In een gezamenlijke verklaring die werd ingediend na de handelsuren op maandag, vertelden Ayala Corp. (AC) en Yuchengco-geleide House of Investments, Inc. (HI) dat ze de definitieve overeenkomsten hadden getekend waarin hun respectieve onderwijseenheden, AC Education, Inc. (AEI) werden samengevoegd. ) en iPeople, Inc.

HI controleert 51,3% van de overlevende entiteit iPeople, terwijl AC een belang van 33,5% heeft.

Eerder op maandag verleende de Philippine Stock Exchange de verzoeken van HI en iPeople om de handel in hun respectieve aandelen te schorsen tot 9 uur op 2 oktober om het investeerderspubliek gelijke toegang te geven tot de materiële informatie.

Door de fusie tussen AEI en iPeople krijgen de groepen een complete onderwijscyclus. iPeople brengt het Malayan Education System, de exploitant van de Mapua University, naar voren als een toonaangevende private engineering en technische universiteit in het land.

"We kijken uit naar de fusie van AC Education en iPeople … Samen zullen onze scholen niet alleen gericht zijn op het opleiden van onze jeugd, maar ook op het voorbereiden van onze afgestudeerden op belangrijke spelers in duurzame bedrijven gedreven door adaptieve technologie," HI-voorzitter Helen Y. Dee zei in een verklaring.

Mapua wordt door het in Londen gevestigde beoordelingsorgaan Quacquarelli Symonds gerangschikt als een driesterrenuniversiteit, wat aangeeft dat het een "gerenommeerd onderzoeksniveau heeft en dat afgestudeerden aantrekkelijk zijn voor werkgevers." Het heeft ook de meeste Centers of Excellence in Engineering uitgereikt door de Commissie voor hoger onderwijs.

Mapua heeft twee dochterondernemingen, de Maleise colleges Laguna en de Maleise colleges Mindanao.

Ondertussen bezit AEI de universiteit van Nueva Caceres, een van de oudste en grootste universiteiten in Bicol. Het is ook de eigenaar van APEC Schools, de grootste stand-alone keten van particuliere middelbare scholen in het land. APEC Schools heeft 23 locaties in Metro Manila, Cavite, Rizal en Batangas met ongeveer 16.000 studenten.

AEI verwierf ook in februari het National Teachers College (NTC), de eerste school in het land die algemeen onderwijs kon aanbieden tot een Bachelor of Science in Education. De op Quiapo gebaseerde instelling heeft meer dan 10.000 studenten.

"Wij geloven dat het combineren van onze middelen en capaciteiten ons in staat zal stellen om samen veel meer Filippino's hun dromen van een beter leven voor zichzelf, hun families en gemeenschappen te laten realiseren, door hen te bewapenen met de waarden, kritisch denken, wereldwijde mindset en 21st eeuw vaardigheden die nodig zijn om te slagen in deze snel veranderende wereld ", zei AC Chairman en Chief Executive Officer Jaime Augusto Zobel de Ayala in een verklaring.

De fusie zal de gecombineerde studentenpopulatie van iPeople brengen tot bijna 60.000 studenten.

AC zei dat de fusie nog steeds zal worden onderworpen aan de goedkeuring van AEI en de respectieve raad van bestuur van iPeople, evenals de vereiste wettelijke goedkeuringen. – Arra B. Francia


Source link