Kwieciński: bedrijven moeten meer geld uitgeven aan onderzoek en ontwikkelingOnze bedrijven moeten meer besteden aan onderzoek en ontwikkeling, aan innovatie. Je moet ze ervan overtuigen dat dit investeringen zijn, geen kosten – zei op zaterdag in Arłamów (Podkarpackie) Minister van Investering en Ontwikkeling Jerzy Kwieciński.

De minister nam deel aan een panel gewijd aan economische uitdagingen voor Polen en Podkarpacie.

Volgens Kwieciński is het personeel vooral geïnteresseerd in innovaties.

Het tweede belangrijke element bij het opbouwen van innovatie is volgens de minister "het verschuiven van de economie naar innovatiesporen". "We moeten infecteren met innovatie, we moeten ondernemers overtuigen om te denken in termen van innovatie", voegde hij eraan toe.

Volgens de minister groeien de uitgaven aan innovaties in Polen, omdat de regering de aandacht vestigde op het probleem van kleine fondsen die voor dit doel zijn toegewezen.

Hij herinnerde eraan dat de wettelijke omgeving voor bedrijven die geld uitgeven aan onderzoek en ontwikkeling, ook verandert. "Deze regelgeving kwam dit jaar en we zullen hun effect in de nabije toekomst voelen" – voegde hij eraan toe.

Kwieciński gaf toe dat meer geld voor innovaties gepaard gaat met een hoger risico voor ondernemers.

"Om dit risico te verminderen, hebben we een goede juridische omgeving nodig en we doen het al. De tweede factor die het risico verkleint, zijn geschikte, speciale, specifieke financiële programma's. En we hebben ook dergelijke programma's, we gebruiken ook Europese fondsen om het te ondersteunen, om te laten zien dat het loont om te investeren in innovatie, onderzoek en ontwikkeling, "zei de minister.

Zoals Kwieciński opmerkt, kunnen innovaties zich niet alleen voordoen in de particuliere sector, maar ook in de publieke sector. Naar zijn mening kan de publieke sector "een uitlaatklep zijn" voor innovaties die zich voordoen in de particuliere sector. Als voorbeeld leverde hij openbaar vervoer door gemeenten voor elektrische bussen of voor het rijden naar alternatieve brandstoffen.

In het kader van de volgende gemeenteraadsverkiezingen wees de minister erop dat samenwerking ook nodig is voor de economische ontwikkeling van het land.

"Coördinatie van de overheid en zelfbestuur is noodzakelijk, ongeacht de kleur van de lokale overheid, omdat de kleuren daar verschillend zijn, partij, soms niet-partij, maar deze samenwerking is noodzakelijk voor de economie om zich te ontwikkelen" – voegde hij eraan toe.

Kwieciński benadrukte dat het ook belangrijk is voor de overheid om het merk van Poolse bedrijven in het buitenland te versterken.

"Poolse merken zijn niet in het buitenland aanwezig. Ze moeten verschijnen en het is een grote uitdaging voor ons. Instellen voor internationale expansie betekent het bouwen van sterke merken. Niet gebaseerd op CNN-spots, omdat het geen element mag zijn van het opbouwen van de positie van ons land, alleen van sterke Poolse merken ", benadrukte hij.

De minister sprak ook over de belastingadministratie, die, zoals hij benadrukte, een partner voor het bedrijf moet zijn. "Ik zou graag zien dat deze benadering van de belastingdienst verandert, omdat de staat belastingen heft op ondernemers en je moet er rekening mee houden" – zei hij. (PAP)

auteur: Wojciech Huk

huk / tgo /


Source link