Lux Veritatis van de vader van Rydzyk besteedde onder meer geld aan Ziobra voor een concert in een prestigieus concertgebouw  • Het concert werd gegeven door het Border Guards Orchestra, dat eerder op de verjaardag van Radio Maryja speelde
  • Het resort had geen bezwaar tegen de uitgaven van vorig jaar uit het fonds
  • Het bedrag dat in deze editie wordt toegewezen, is wellicht binnen enkele weken bekend

Het feit dat in de nieuwe competitie het geld teruggaat naar de stichting Lux Veritatis en de Hogere School voor Sociale en Media Cultuur in Toruń, hebben we Onet woensdag geïnformeerd. Dit zijn twee van de 27 entiteiten waarnaar geld zal gaan. Er wordt PLN 10 miljoen toegewezen. Ze komen van het Justice Fund, dat in theorie – zoals de redactie van Zbigniew Ziobro beweert op zijn pagina's – 'een doelgericht fonds is dat slachtoffers en getuigen helpt tegengaan van misdaad en post-penitentiaire bijstand, beheerd door de minister van Justitie.'

U kunt bijvoorbeeld informatiecampagnes voeren, boeken publiceren, wetenschappelijk onderzoek organiseren en trainingen en seminars organiseren. Je moet ze gebruiken tot het einde van het jaar. Onder de winnaars zijn m.in. Je kunt ons bevrijden Polen Foundation vecht met mensenhandel, het Podlasie Radio Center, de Salesian Youth Education Association, de Vereniging voor de Hulp aan een Buurman. Broeder Krystyna in Gorzów Wielkopolski, Fundacja zaNim, Lux Veritatis en WSKSiM in Toruń.

Overeenkomsten met hen moeten de komende weken worden ondertekend. Dan zullen misschien de ondergeschikte ambtenaren van Ziobrze onthullen hoeveel geld naar de rekeningen van deze organisaties zal worden gestuurd.

Tips, rapporten en concerten

Onet benaderde het ministerie met een vraag over de afwikkeling van vorig jaar toegekende fondsen. Vervolgens ontvingen WSKSiM en Lux Veritatis van de pool van 7,14 miljoen PLN in totaal 787 duizend. zł. Het antwoord dat de afdeling ons heeft gestuurd, toont aan dat een gedetailleerde inspectie niet aantoonde dat het geld ten onrechte was uitgegeven.

Het redemptoristcollege in Toruń voerde een informatiecampagne uit met als titel 'Mediagestuurde invloed op het weggaan van criminaliteit', waaronder een campagne gericht aan bestuurders, die als doel had hen bewust te maken van de risico's van alcoholgebruik.

Lux Veritatis, aan de andere kant, voor maatregelen die in principe vooral gericht zouden moeten zijn op slachtoffers en getuigen van misdaden, produceerde de interventierapporten uit de cyclus "aan de zijde van de waarheid". De gefinancierde taak omvatte ook de uitgifte van deze rapporten. Ze werden getoond in het televisiestation Trwam in verband met Father Rydzyk. De cyclus is er vele jaren in uitgezonden. Voordien werd het uitgevoerd zonder publieke steun.

Daarnaast voerde de stichting een informatiecampagne uit over criminaliteit in lokale gemeenschappen en de mogelijkheid om slachtoffers te helpen, evenals georganiseerd psychologisch, juridisch en therapeutisch advies.

De taak van Lux Veritatis omvatte ook – zoals het ministerie van Justitie schrijft in het antwoord dat ons is gegeven – "een concert in het Poolse Baltic Philharmonic met de deelname van de Border Guards Representative Band, gewijd aan deze uitgave uitgezonden op kosteloze televisie".

Zoals vastgesteld door Onet, speelde dit orkest eerder op de verjaardag van Radio Maryja, terwijl de genoemde "publieke televisie" televisie Trwam was. Het concert van de kerstliederen "Vrede voor mensen van goede wil" werd georganiseerd in het filharmonisch orkest van Gdansk. Media in verband met Vader Rydzyk deelden mee dat het bedoeld was om geweld tegen kinderen en ouderen tegen te gaan.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste informatie van de dag? Like onet Nieuws op Facebook!

(Mba)


Source link