CP verzekert dat het problemen oplost die een onevenredige aanval rechtvaardigenDe CP – Comboios de Portugal garandeert dat het nu al de problemen oplost die de Trade Union Railroad van de Itinerant Commercial Review (SFRCI) aangaf als rechtvaardiging voor de staking van maandag, die zij als onredelijk beschouwde.

Reagerend op de redenen die de vakbond presenteerde voor het bijeenroepen van de stop, verklaarde CP in een verklaring dat "het proces van werving van commerciële loopbaanarbeiders gepland is en gefaseerd zal zijn; het proces van het verwerven van rollend materieel is aan de gang, zoals publiekelijk is aangekondigd, door de CP en de regering, en de lancering ervan wordt verwacht in de komende weken.

"Onderhandelingen met betrekking tot de Enterprise Agreement zijn aan de gang, in dialoog met de verschillende vakbondsorganisaties, en het proces vordert binnen de gestelde termijnen", vervolgt het bedrijf.

Tegen de middag had de koerier 388 treinen uit een totaal van 560 gesneden als gevolg van de staking van kaartjesarbeiders en recensenten, waarbij de vakbond sprak over een "volledig lidmaatschap" tot stilstand.

"De hechting is totaal van de arbeiders. Ze voeren alleen de minimum treindiensten uit, goed voor 95% van de box office die over het hele land is gesloten ", vertelde de president van de SFRCI, Luís Bravo, aan Lusa.

"Deze staking komt op een moment dat de meeste CP-medewerkers sterk inzetten op de verbetering van de dienstverlening door het bedrijf, zoals de regelmaatindexen die registreren voor alle diensten, percentages van meer dan 98% in augustus en September, "zei de koerier in de verklaring.

Het bedrijf "betreurt ten diepste de realisatie van deze staking, die hij als onredelijk beschouwt in het licht van de bovenstaande verklaring, evenals de schade die wordt berokkend aan iedereen die treinen nodig heeft voor hun dagelijkse verplaatsingen."

Volgens de bron van het bedrijf werden tussen 00:00 en 12:00 uur 388 treinen onderdrukt, waarvan er 560 waren gepland, waarvan 22 langeafstandsvluchten (alfa-pendelverkeer en intercity), 102 regionale, 188 stedelijke in Lissabon en 76 waren steden in Porto.

Luís Bravo, van SFRCI, wees erop dat "er gebieden zijn in het land waar er meer composities zijn om te circuleren op een normale dag, namelijk Lissabon en Porto, en daar zullen gebruikers een impact voelen [maior]".

"In 1.300 dat de CP van plan is om te doen per dag, zullen duizend treinen worden beïnvloed" vandaag, schatte de vertegenwoordiger.

De staking werd door SFRCI opgeroepen op grond van het feit dat de regering de overeenkomsten die een jaar geleden werden gesloten voor het inhuren van 88 werknemers voor de commerciële dienst van de CP, inclusief reviewers en werknemers voor het ticketkantoor, 'blokkeerde'.

Volgens de vakbond stopt CP bij gebrek aan kaartmedewerkers met het in rekening brengen van duizenden euro's, terwijl bij gebrek aan recensenten treinen zijn met ongeveer 900 gebruikers (meer dan acht rijtuigen of meer dan één ondeelbare eenheid) en die met slechts één rijbewijs circuleren in plaats van de twee vereiste, waardoor de veiligheid van gebruikers in gevaar wordt gebracht.

"Dit is niet geldbesparend, het is schadelijk of onverstandig beheer door het ministerie van Financiën. Een ticketklerk of een recensent kost het bedrijf geen kosten, het is een winst, "vertelde Luis Bravo aan Lusa.

De arbeiders willen nog meer treinen en onderhandelen voor het collectieve contract.Source link