Liviu Dragnea verwacht de veroordelingPSD-voorzitter Liviu Dragnea zei op zondag in een tv-show dat er "amnestie is in Roemenië" als gevolg van rechtsmisbruik en magistraten met strafdossiers.

"Op een bepaald moment in dit land moet amnestie worden gegeven. Ik weet niet wanneer, in een jaar of twee, wanneer ze het Parlement of de regering willen, omdat we het niet hebben over andere misstanden, de duizenden magistraten die beschuldigd zijn van een strafzaak geloven dat ze alleen op hun eigen geweten hebben geoordeeld of beoordeeld alleen na het bewijs, buiten redelijke twijfel? Ik denk het niet ", zei Sunday TV, PSD-voorzitter Liviu Dragnea, volgens Mediafax.

Hij voegde eraan toe dat hij niet de amnestie voor hem wilde en drong er bij zijn uitsluiting van een dergelijke handeling.

"Het is overal om me heen gegaan dat ik het voor me wil hebben. Nee, mijnheer, niet voor mij. Als het achter mij aan zat, geef me dan amnestie om mij uit te sluiten, 'zei Dragnea.

PSD-voorzitter Liviu Dragnea zei op zondag dat hij geen verwachtingen meer heeft met betrekking tot zijn beroep op de gevangenisstraf van 3 en 6 maanden in het werkgelegenheidsdossier van DGASPC Teleorman, zeggend dat hij zelfs zou willen gaan naar eindig wat ze gepland heeft.

"Ik heb niet langer verwachtingen van deze oproep, ik vertrouw er niet langer op dat gerechtigheid blind is, ik heb geen vertrouwen, nadat ik de tweede veroordeling zonder enig bewijs heb ontvangen, ik weet niet of je de redenering van die mensen bent vergeten twee rechters die mij veroordeelden, de voorzitter van het panel had een andere mening, en hij legde het heel goed uit en waardeerde waarom ik moest worden vrijgesproken. "Zeg dat je niet bent bewezen en veroordeeld bent op basis van een sociologische studie uit 1961?" , zei Liviu Dragnea, in RomaniaTv.

De PSD-voorzitter zei dat hij zelfs wil bereiken wat hij heeft voorgesteld met betrekking tot de wetten van justitie.

"Als een man nog steeds zonder bewijs in de gevangenis kan worden gestuurd, vergeef me dan, maar ik kan niet vertrouwen en tenminste niet alleen mijzelf grijpen, om te bereiken wat we hebben voorgesteld, namelijk in Roemenië, om minimale kansen te hebben, althans niet om zulke zinnen te maken. Het is heel ernstig, "voegde Dragnea eraan toe.

De PSD-voorzitter zei ook dat er vele zinnen zijn zoals de zijne die niet werden gepubliceerd, met als voorbeeld de voormalige minister Constantin Niţă, die in de gevangenis zit, en in de redenering dat hij schreef dat er geen bewijs is dat hij is omgekocht, maar hij kon niet bewijzen dat hij dat niet deed.


Source link