In de regio's van de Noord-Kaukasus wonen de meeste aanhangers van een gezonde levensstijl in RuslandDe rating werd berekend op basis van acht indicatoren die verband houden met de consumptie van alcohol en tabaksproducten, de prevalentie van drugsverslaving, sport en arbeidsomstandigheden, meldt RIA Novosti.

In de eerste plaats in de lijst van voorstanders van een gezonde levensstijl werd de Republiek Dagestan, die verschoof naar de tweede plaats de favoriet van 2017 – Tsjetsjenië. Top-5 omvatte Kabardino-Balkaria, Krasnodar Krai en Ingoesjetië.

Ten minste van alle aanhangers van een gezonde levensstijl leeft in de Joodse Autonome Regio, Kamtsjatka, Magadan, Transbaikalia en de regio Amur.

Volgens de studie zijn 36.8 inwoners van Rusland systematisch betrokken bij sport. De belangrijkste bedreigingen voor de gezondheid zijn nog steeds alcoholisme en drugsverslaving. Vorig jaar consumeerde elke volwassen inwoner van Rusland 7,6 liter alcoholische dranken.

Eind september van dit jaar keurde de Russische regering een plan goed om nationale doelen voor de komende vijf jaar te bereiken. Tegen 2024 zou het sterftecijfer van de bevolking moeten worden teruggebracht tot 10,9 personen per duizend, en het aandeel Russische inwoners die sporten beoefenen zou moeten toenemen tot 55%.

Foto: vanuit open bronnen.


Source link