Zububernatora Voronezh regio Yuri Agibalov zal de post verlaten op 8 oktober – PolitiekVORONEZH, 1 oktober. / TASS /. Yuri Agibalov, waarnemend adjunct-gouverneur van de regio Voronezh, zal zijn post verlaten vanaf 8 oktober. Tass leerde van de persdienst van de regionale regering.

"Yuri Vladimirovich Agibalov heeft een verklaring geschreven, hij zal werken tot 8 oktober en hij zal niet worden opgenomen in de nieuwe regering van de regio Voronezh", zei een woordvoerder van de regering van de regio Voronezh.

Aan de vooravond schreef Agibalov een ontslagaanvraag, maar werd tijdelijk overgeplaatst naar de functie van plaatsvervangend gouverneur tot het moment waarop de nieuwe regering zal worden gevormd.

Eerder op sociale netwerken werd gemeld dat de ontslagen Yuri Agibalov een forfaitaire beloning kreeg toegewezen ter waarde van 23 salarissen. Zoals uitgelegd in de regionale regering, is een dergelijk besluit genomen in overeenstemming met de wet van de Voronezh regio van 2009 "Over staatsposten van de Voronezh regio", het besluit van de regionale regering van 2015 "Over de procedure voor het toewijzen en betalen van ouderdomspensioen en ouderdomsverzekeringspremies (handicap) ", evenals door het besluit van de commissie van de Regering van de Voronezh regio over pensioenen voor anciënniteit vanaf 16 september 2018. Op basis van dezelfde wet "Op staatsposten van de regio Voronezh", Agibalov, sinds 16 september 2018, voor "staatservaring 9 jaar 5 maanden 21 dagen", werd een extra pensioen van 75% van het gemiddelde inkomen toegewezen aan een verzekeringspensioen.


Source link