Amazon kan ons 'opeten', zijn we klaar voor de uitdaging? | technologieTanjug |

                            01. oktober 2018. 19:43 |

                                opmerkingen: 0

Als we wachten en als we ons niet aanpassen, verliezen we onze banen, of laten we Amazon binnengaan en halen we ons op, dan verliezen we … ", zegt New Frontier Group President Branislav Vujovic

Servië gaat vooruit en past zich aan aan de digitale transformatie, maar de vraag rijst hoe het kan reageren op de uitdagingen die de opening van de markt in de Europese Unie met zich meebrengt, omdat wereldbedrijven, zoals de grootste internetwinkel van Amazon, deel kunnen nemen aan de taart en ons opeten "zegt New Frontier Group President Branislav Vujovic.

"We moeten zo snel mogelijk beginnen met het maken van ons e-commerce platform." Ik geloof dat het vertrouwen dat sommige bedrijven hebben, zoals Mail, bijvoorbeeld ideaal is voor het maken van dergelijke platforms en dat we het moeten doen omdat het ons beschermt voor nu regelgeving, maar het zal niet snel gebeuren, "vertelde Vujovic aan Tanjug.

LEES MEER: TERREUR IN HET MAGAZIJN VAN AMAZON: arbeiders vallen van vermoeidheid en slapen op hun benen

Het zegt dat het noodzakelijk is om een ​​winkelplatform te creëren, maar ook die welke in alle andere branches kunnen worden gebruikt.

"We zeiden dat vanaf 2021 de gratis verkoop en aankoop van elektriciteit zal plaatsvinden en dat elke consument zowel de fabrikant als de verkoper kan zijn en dat deze moet worden ingeschakeld. Ik weet het nog niet, maar het is de toekomst waarin we gaan legt Vujovic uit.

LEES MEER: MOBIELE WORKSHOP: Amazon heeft 120.000 robots ingehuurd

Hij zei dat er bemoedigende berichten waren over het paneel van de digitale economie op de Summit 100, dat Servië vooruit gaat en zich realiseert hoe het verder kan, en dat een van de fundamentele dingen het begrip is van de waarde die kan worden gecreëerd in de digitale economie.

Op de vraag of we klaar zijn voor alles dat op ons wacht en of er een risico bestaat om banen te verliezen, zegt Vujovic: "we waren er nog geen tien jaar geleden klaar voor, maar we kunnen ons snel aanpassen."

"Wat het gevaar betreft, het is waar: als we wachten en als we ons niet aanpassen, zullen we onze banen verliezen, of als we Amazon laten binnengaan en ons oppakken, zullen we verliezen … We moeten de weerstand tegen verandering overwinnen en doorgaan met het introduceren van nieuwe diensten en diensten ", zei Vujovic.

We moeten zeggen dat we nieuwe dingen gaan doen en nieuwe manieren vinden om met klanten te werken, zelfs als ze twee bedrijfsmodellen hadden – klassiek en digitaal.

In het postkantoor van Servië bijvoorbeeld verving de machine mensen die zendingen sorteerden, maar als het iets digitaal gaat doen en een platform maakt voor dergelijke soorten diensten, kunnen werknemers die het werk van het bedrijf kennen naar een nieuwe baan gaan.

Volgens hem zullen de interesses in de toekomst veranderen en in sommige fabrieken gebruiken mensen al robots om hun kracht te vergroten. Veel dingen zullen worden gerobotiseerd, gelooft Vujovic, maar hij gelooft optimistisch dat er genoeg banen zullen zijn.

"Als we meer verkopen via digitale kanalen, hebben we een betere distributie en meer logistiek nodig, wat betekent dat we mensen nodig hebben die met klanten kunnen communiceren en communiceren. Er zijn plaatsen waar deze mensen naar behoren kunnen worden overgedragen Het is tijd om te plannen.Als we onszelf laten blijven zoals Kodak nog steeds is en dan instorten, dan is het een andere zaak, "legde Vujovic uit.

Hij zegt dat we digitaal geletterd moeten zijn en dat de digitale revolutie net is begonnen.

"Het is noodzakelijk dat we ook nieuwe manieren van onderwijs hebben, om digitale kanalen te gebruiken om bijvoorbeeld video te bekijken, te communiceren met docenten via panels, communits, via verschillende berichten. En hier moeten we nieuwe technologie gebruiken, het is niet alleen een kwestie van nieuwe hebben gebouwen en nieuwe faculteiten, "zei Vujovic.

Anders zei het panel over de digitale economie dat de investeringen van ondernemers in digitale transformatie een blijvende waarde zullen hebben, omdat ze zich steeds meer in de samenleving zullen uiten en er geen rendement in het proces is.

Diana Gligorijevic van Telegroup (lid van de directie en uitvoerend directeur marketing en verkoop van TeleGroup) zei dat ze onlangs op een bijeenkomst was waar een technologie-expert op het gebied van blocktechnologie (crypts), die pas 17 jaar oud is, sprak.

Ze benadrukte dat dit voldoende is om te vertellen hoe groot de veranderingen zijn vandaag over digitalisering en veranderingen in de samenleving, en waarschuwde dat in deze regio landen in de regio een betere samenwerking tussen de publieke en private sector missen.

Directeur van Belmedika Jasmina Knezevic zegt dat we allemaal veel voordelen hebben van digitale transformatie, die ook in de geneeskunde aanwezig is.

"We leven langer, gezondheidssystemen verbeteren. Informatiesystemen hebben patiënten gemaakt van een patiënt die goed geïnformeerd is en weet waar ze naar op zoek zijn, en artsen hebben zich gerealiseerd dat ze digitaal moeten leren en leren. Nu kunnen we zelfs op afstand werken, de chirurg zit in de console en voert een ernstige operatie uit, bijvoorbeeld op een afstand van het hart.De robot kan de chirurg al corrigeren als hij begint te zondigen. '

Over genetische bewaking gesproken, ze zei dat dankzij nieuwe technologieën van onze genen, een deel van het lichaam kan worden gemaakt, om een ​​ziek of gezond deel van het lichaam te veranderen als we het niet leuk vinden.

Blaž Brodnjak van NLB Bank zei dat bancaire diensten moeten worden gedigitaliseerd, anders zullen ze niet langer bestaan, omdat consumenten erom vragen.

"We moeten de hele regio presenteren als een regio voor digitale betalingen", benadrukte Brodnjak.

Vasko Kronevski van Nekstensa zegt dat het noodzakelijk is om te werken aan de introductie van elektronische betalingen en contracten.

Hij zegt dat het in de regio praktisch onmogelijk is om het contract elektronisch af te sluiten, hoewel dit in theorie heel gemakkelijk is, omdat er nog steeds niet genoeg gebruik en vertrouwen is in deze technologie.

Gazmend Abrasi van de Exclusive Group wees op het belang van het verbeteren van cyberveiligheid bij het afstemmen van beleid op dat gebied.


Source link