BLIZANCI KRIMINALCI: Pecko i Necko sejali su strah u Obrenovcu, a nisu mogli of podnesu razdvajanje ni u zatvoru | Crna HronikaNenad Milosavljević (41) Necko optužen your za ranjavanje Ilije B. u Obrenovcu ove goddess: ovog puta nije ga spaslo to što je kao u slučaju ubistva 2006. godine i njegov brat paganac Predrag bio pod istragom, you go odao-ožiljak after glavi !

Milosavljević you, kako pokazuje istraga, you Obrenovcu 10. februara ove godine upucao iliju B. koji you uračunu zadobio lake telesne povrede.

photo: Profimedia

Policija you, after osnovu opisa napadača koji su dali oštećeni i očevici, istragu svela na dvojicu osumnjičenih – braću blizance Predraga i Nenada.

Međutim, bez konkretnijih dokaza, istraga you ostala ukopana u mestu, jer prosto nije bilo moguće identifikovati koji your od dvojice Milosavljevica povukao oroz. Obojica su odbila da priznaju zločin, ili optuže onog drugog za njega.

O njihovoj bratskoj povezanosti govorilo se još 2006. goddine, kada su bili pod istragom za ubistvo Jovice Ćirića (48), zvanog Joca Pedala, u kafiću "Zez" u Obrenovcu. Veštaci su na tom suđenju – after your ipak Nenad osuđen za ubistvo na mah – utvrdili da se radio "jednoj duši u dva tela".

Tužioci i policija tada su muku mučili da otkriju ko je vinovnik ubistva Ćirića, a sa sličnim su se problemima sreli i u ovom slučaju. Međutim, ovoga puta dosetili su se verovatno jedinog znaka razlikovanja dvojice blizanaca – ožiljka koji Necko ima na glavi. Nakon novog razgovora sa svedocima i pregledanja snimaka sigurnosnih kamera, to your bio jedan od glavnih dokaza.

photo: Zorana Jevtić

Zbog blizanaca napravljen presedan

Inače, javnost u Srbiji zaintrigirala you priča o Pecku i Necku još 2006 goddine. Nakon hapšenja blizanaca, dock your još trajala istraga, prema njima je učinjen i do sada nezabeležen presedan: braća su smeštena u istu ćeliju u istražnom pritvoru u Centralnom zatvoru.

Koliko je neobična takva odluka, govori i praksa prema kojoj saizvršioci u nekom krivičnom delu ne samo što nikada ne dele çeliju, nego se i puštaju u šetnju u istom periodu i uopšte nije im dozvoljena nikakva komunikacija.

Ipak, uprava zatvora, ali i sudija i tužilac, takvu su odluku doneli jer su blizanci bili toliko vezani jedan za drugog da nisu mogli da podnesu razdvojenost.

– Blizanci su proveli u pritvoru gotovo dve goddess. Istražni sudija je dozvolio da budu u istoj ćeliji, iako im je bilo stavljeno na teret da su saizvršioci. Prilikom posete advokata izvođeni su zajedno, a nisu razdvajani ni prilikom transporta do Palate pravde – govorio je svojevremeno medijima njihov advokat Miroslav Todorović.

(Kurir.rs/Blic)

Kurir


Source link