"Ze kunnen Servië eten en een deel van de auto nemen"Belgrado – Servië gaat vooruit en past zich aan aan de digitale transformatie, maar hoe kan het reageren op de uitdagingen die worden veroorzaakt door de opening van de trity door lid te worden van de Europese Unie?


Bron: Tanjug

Foto: Getty-afbeeldingen

Foto: Getty-afbeeldingen

Wereldbedrijven, zoals de grootste internetwinkel van Amazon, kunnen een deel van de auto nemen en ons opeten, zegt New Frontier Group President Branislav Vujovi.

"We moeten beginnen met het maken van onze e-commerce platforms, ik ben verbaasd dat het vertrouwen dat sommige bedrijven hebben, zoals Pota, bijvoorbeeld ideaal is voor het maken van dergelijke platforms en dat we het moeten doen, omdat we nu verordening, maar binnenkort zal dit niet gebeuren, " zei Vujovi Tanjug.

Het zegt dat het noodzakelijk is om een ​​winkelplatform te creëren, maar ook die welke in alle andere branches kunnen worden gebruikt.

"We hebben gezegd dat vanaf 2021 de gratis verkoop en aankoop van elektriciteit is en dat elk verbruik zowel een product als een verkoper kan zijn en dat het moet worden ingeschakeld. Ik weet niet hoe, maar het is de toekomst die we gaan gebruiken " Vujovi zegt.

Hij zei dat er op de Top 100 bemoedigende berichten waren over het paneel van de digitale economie, dat Servië vooruit gaat en begrijpt hoe het verder kan gaan, en dat een van de basis dingen het begrip is van de waarde die kan worden gecreëerd in de digitale economie.

Op de vraag of we klaar zijn voor dit alles en of het risico bestaat dat we banen kwijtraken, zegt Vujovi: "we waren er nog geen tien jaar geleden klaar voor, maar we kunnen ons snel aanpassen."

"Het gaat om gevaren, het is besmet, als we excentriek zijn en als we ons niet aanpassen, verliezen we onze banen, of als we Amazon laten binnengaan en ons oppakken, verliezen we … We moeten de weerstand tegen verandering overwinnen en doorgaan met het introduceren van nieuwe diensten en diensten ", Vujovi wees erop.

We moeten zeggen dat we nieuwe dingen gaan doen en nieuwe manieren vinden om met klanten te werken, zelfs als ze twee bedrijfsmodellen hadden – klassiek en digitaal.

Op de Servische weg verving maina bijvoorbeeld mensen die de pakketten hebben gesorteerd, maar als ze een digitale netbaantje maken en een platform maken voor dergelijke soorten services, kunnen die werknemers die het werk van het bedrijf kennen naar een nieuwe baan gaan.

Volgens hem zullen toekomstige interesses veranderen en in sommige fabrieken gebruiken mensen nu robots om hun kracht te vergroten. Veel dingen zullen worden gerobotiseerd, denkt Vujovi, maar gelooft dat er voldoende banen zijn.

"Als we meer kanalen via digitale kanalen verkopen, hebben we betere distributie en meer logistiek nodig, wat betekent dat we mensen nodig hebben om het te bezorgen en met klanten te communiceren. Er zijn plaatsen waar deze mensen naar behoren kunnen worden overgedragen Het is tijd om te plannen. Als we ons zo laten blijven, is Kodak gebleven en vervolgens ingestort, dan is het een andere kwestie, legde Vujovi uit.

Hij zegt dat we digitaal geletterd moeten zijn en dat de digitale revolutie net is begonnen.

"Het is noodzakelijk dat we ook nieuwe manieren van onderwijs hebben, om digitale kanalen te gebruiken, bijvoorbeeld om video te kijken, communiceren met docenten via panels, communits, via verschillende berichten. En hier moeten we nieuwe technologie gebruiken, het is niet alleen een kwestie van nieuwe hebben gebouwen en nieuwe faculteiten ", zei Vujovic.

Ina, in het panel over de digitale economie, werd gezegd dat de investeringen van ondernemers in de digitale transformatie een blijvende waarde zullen hebben, en ze zullen altijd in de samenleving worden gemaakt en dat er geen rendement in het proces is.

Diana Gligorijevi van Telegroup, (lid van de Raad van Bestuur en uitvoerend directeur marketing en verkoop van TeleGroup), zei onlangs dat ze op een bijeenkomst was waar ze een blockbuster-technologie (crypts) sprak, die slechts 17 jaar oud is.

Ze benadrukte dat dit genoeg is om te zeggen hoe groot de veranderingen vandaag zijn als het gaat om digitalisering en veranderingen in het land, en waarschuwde dat in deze regio landen in de regio een betere samenwerking tussen de publieke en private sector missen.

Directeur van Belmedica Jasmina Kneevi zegt dat we allemaal veel voordelen hebben van digitale transformatie, dit is ook aanwezig in de geneeskunde.

"We leven, gezondheidssystemen verbeteren." Informatiesystemen hebben patiënten gemaakt van een groep mensen die goed geïnformeerd zijn en de trauma's kennen, en artsen hebben zich gerealiseerd dat ze moeten leren en digitaal moeten leren. We kunnen dit zelfs op afstand doen, de chirurg zit in de console en voert een ernstige operatie uit, bijvoorbeeld op een afstand van het hart.De robot kan nu de chirurg corrigeren als hij gaat. '

Zei over genetische manipulatie zegt dat dankzij nieuwe technologieën van onze genen, een deel van het lichaam kan worden gemaakt, om een ​​ziek of gezond deel van het lichaam te veranderen als we het niet leuk vinden.

Bla Brodnjak van NLB Bank zei dat bankdiensten gedigitaliseerd moeten worden, anders zullen ze niet bestaan ​​en de consument besteedt het.

"We moeten de hele regio presenteren als een digitaal terugbetalingsgebied", zei Brodnjak.

Vasko Kronevski van Nekstensa zegt dat het noodzakelijk is om te werken aan de introductie van elektronische betalingen en contracten.

Het zegt dat het praktisch onmogelijk is in de regio om het contract elektronisch af te sluiten, hoewel het in theorie heel gemakkelijk is, omdat er niet genoeg toepassing en vertrouwen is in deze technologie.

Gazmend Abrai van de Exclusive Group wees op het belang van het verbeteren van cyberveiligheid bij beleidscoördinatie op dat gebied.


Source link