Certis 'Aussie buy heeft tot doel de beveiligingsmarkt te veroveren onder, Bedrijven & MarktenMa, 01 oktober, 2018 – 17:50 uur

Singapore

MINDER dan een half jaar nadat zijn familiebedrijf was opgepakt, houdt Thomas 'Tom' Roche 'wat hij noemt' ambitieuze groeidoelstellingen 'voor het Australische beveiligingsbedrijf SNP Security.

Deze doelen zijn onder meer de sprong van de concurrentie, van de derde speler naar marktleider in vijf tot zeven jaar, en het vastlopen van contracten voor een marktaandeel van 50 procent tot 60 procent van de markt voor luchtvaartbeveiliging, een historische niche voor SNP.

Een van de redenen waarom Roche zich bedroefd voelt, is de nieuwe steun van het bedrijf: de Temisek-eigenaar van de Certis-groep, die SNP dit jaar voor een niet-bekend bedrag heeft gekocht.

SNP is nu gepland voor integratie met Certis 'andere Australische beveiligingsfirma – Business Risks International Group Holdings (BRI), verworven in 2016 – met de heer Roche als Country Managing Director. De goedkeuring van de regelgevende instanties om als één eenheid te werken is in behandeling.

"SNP is in de loop van vele jaren vrij snel gegroeid als een privébedrijf, dus nu met de kracht die Certis naar de tafel brengt, de financiële investering die zij naar voren brengen, denk ik dat we het heel goed zullen doen," vertelde Roche aan The Business Tijden in Sydney.

SNP heeft een voetafdruk opgebouwd in de luchtvaart, met zeven Australische internationale en regionale luchthavens onder contract, waaronder de drukste van het continent – Sydney Airport. De meest recente overwinning was voor de screening van passagiers en bagage op de Dubbo City Regional Airport in New South Wales.

"Luchtvaart is een belangrijk gebied en met de recente wijzigingen in regelgeving, is er een enorme focus in relatie tot de luchtvaartomgeving, zowel voor passagiersonderzoek als voor vrachtscreening," zei de heer Roche, die de sector een belangrijk groeigebied noemde.

Maar hij noemde de Australische contracten van Certis ook een gediversifieerde mix, omdat de beschermende diensten nu belangrijker zijn dan de luchtvaartoperaties. Industrieën in zijn dradenkruis omvatten veiligheid voor landtransport, logistiek, kritieke infrastructuurinstallaties en commerciële hoogbouw, met organisaties zoals Sydney Trains al klanten.

De heer Roche voegde eraan toe dat de Australische eenheden ook kijken naar uitbreiding naar de detailhandel, door de ervaring van de groep met klanten in Singapore, zoals AsiaMalls en CapitaLand Malls, te benutten.

"We doen wat retail, maar niet heel veel. Geen merknamen – we doen geen grote Westfields of iets dergelijks," zei hij. "Op de achtergrond van het werk van Certis in de winkelcentra van Singapore, ja, we overwegen het."

Maar er zijn ook contracten die de heer Roche onvermurwbaar was en die Certis in Australië niet zal aanraken, met vermelding van strategische doelen en zorgen over reputatie.

"We willen heel graag zorgen voor de high-end zakelijke markt," zei hij, over het besluit om de pubs en hotels te verlaten. "We willen gezien worden door vooraanstaande mensen die gespecialiseerde functies vervullen en niet te maken hebben met mensen die te veel hebben gedronken op een zaterdagavond."

Roche sloot ook detentiecontracten uit voor gevangenissen en immigranten en zei: "Er is de laatste tijd veel slechte pers rond die detentiecentra geweest, er is een aantal redenen waarom dat zo is."

Hij noemde geen enkele firma bij naam, maar de 9000 man sterke regionale speler, Wilson Security, trok ooit het probleem af vanwege zijn rol als onderaannemer bij de offshore detentiefaciliteiten van Australië, waar migrantenkandidaten worden gehuisvest, zoals asielzoekers die per boot aankomen.

Group chief executive Paul Chong zei in een eerder BT interview dat Certis "heel hard nadenkt in Australië" over gevangenisgerelateerd werk, "omdat we een dienstverlener kennen die het probeerde en er zeer slechte pers van had".

Maar de heer Roche wilde graag een beroep doen op de lessen van de hulpagent van Certis Cisco in Singapore, hoewel er op de Australische markt geen wettelijk equivalent bestaat.

"U hebt G4S die privépolitie doet in het Verenigd Koninkrijk," zei hij, verwijzend naar het in Groot-Brittannië gevestigde multinationale beveiligingsbedrijf, dat in 2012 was ingehuurd om politie-operaties in de provincie Lincolnshire uit te voeren. "Als er enige tijd in Australië is, kan er naar gekeken worden. Zeker, met de lange geschiedenis van Certis, die werkt als een hulppolitie, hebben we een sterke positie."

SNP en BRI hebben een gecombineerde jaaromzet van A $ 350 miljoen (S $ 346,5 miljoen) geklokt en hebben samen zo'n 3.000 fulltime medewerkers in dienst.

Hoewel Certis niet zou onthullen hoeveel inkomsten de onderneming van Down Under had, bedroeg de totale omzet voor het volledige jaar S $ 1,2 miljard, waarvan meer dan een vijfde werd bijgedragen door buitenlandse bedrijven. Dat bedrag is exclusief SNP, omdat de verkoop is voltooid na afloop van het boekjaar.

De private beveiligingsmarkt van Australië wordt geleid door Wilson Security, onderdeel van de in Hong Kong gevestigde Wilson Group, die ook eigenaar is van Wilson Parking. Tussen Wilson en SNP is 6.000 man sterke MSS Security, die in 2008 werd gekocht door de in India genoteerde SIS Group.

Maar beide leidende posities zullen niet lang duren, als de heer Roche zijn zin heeft, terwijl hij en zijn team binnen het decennium, onder Certis, de leiding zouden kunnen nemen. Hij zei: "Bedrijven moeten zichzelf opnieuw uitvinden, en ik denk dat er veel zelfgenoegzaamheid is op de Australische markt."


Source link