Luchtvaartminister vraagt ​​FinMin om binnenkort over Air India-financiering te beslissen: rapportHet ministerie van Burgerluchtvaart heeft vorige week het Ministerie van Financiën opgeroepen om dringend een besluit te nemen over de financiering van Air India als een aanslag voor verkopers, meldt The Economic Times.

De activiteiten van de luchtvaartmaatschappij zijn in de problemen geraakt door financiële problemen en stijgende kosten. Luchtvaartsecretaris RN Chaubey schreef aan het ministerie van Financiën om het reddingspakket te zuiveren, waardoor de infusie van fondsen werd gewaarborgd, aldus het rapport.

"We hebben het ministerie van Financiën gevraagd om snel te beslissen over de equity-infusie naar Air India, omdat de aansprakelijkheid van de luchtvaartmaatschappij voor leveranciers stijgt en het financieel zwaar gaat," vertelde de official aan de krant.

De overheid heeft de luchtvaartsteun van ongeveer Rs 980 crore als eigen vermogen en een soevereine garantie verstrekt om dicht bij de Rs 2000 crore van geldschieters te komen, waarvan Air India Rs 1.500 crore heeft verhoogd.

Eerder deze maand werd gemeld dat oliemaatschappijen de nationale luchtvaartmaatschappij dagelijks hebben gevraagd om hun rechten te vereffenen. Air India moet ongeveer Rs 10.000 crore terugbetalen aan oliemaatschappijen en luchthavenexploitanten.

Het Ministerie van Burgerluchtvaart was op zoek naar een verklaring van afstand van de Rs 30.000 crore-schuld van de luchtvaartmaatschappij en een cash-infusie van Rs 10.000 crore. Terwijl het ministerie van Financiën het eerste afkeurde, is de contante infusie nog steeds onderwerp van discussie. De regering wil de financiële gezondheid van de luchtvaartmaatschappij na 2019 Lok Sabha-verkiezingen te koop aanbieden.

Als de overheid ermee door gaat, zou dit het tweede reddingspakket voor Air India zijn binnen vijf jaar. De door Manmohan Singh geleide UPA-regering in 2013 had een infusie van Rs 30.231 crore voor de luchtvaartmaatschappij goedgekeurd tot 2020-21.


Source link