Volkswagen werkt samen met Microsoft om connected cars te ontwikkelenBerlijn, 30 september (IANS): In haar poging om een ​​mobiliteitsprovider te worden met volledig verbonden voertuigvloot, is de Duitse autogroep Volkswagen een strategische samenwerking aangegaan met Microsoft om gebruik te maken van de Cloud-expertise van de Amerikaanse softwaregigant.

Als onderdeel van het partnerschap zullen de twee bedrijven samenwerken om de "Volkswagen Automotive Cloud" te ontwikkelen, een speciaal platform voor alle toekomstige digitale diensten en mobiliteitsaanbiedingen van Volkswagen.

In de toekomst zal het wagenpark van Volkswagen mobiele Internet of Things (IoT) -hubs worden, gekoppeld door Microsoft Azure, zei de Duitse autofabrikant deze week in een verklaring.

"De strategische samenwerking met Microsoft zal onze digitale transformatie opdrijven", zei Volkswagen-topman Herbert Diess.

Via de Volkswagen Automotive Cloud is de automobielgroep van plan om de onderlinge verbinding van voertuig-, cloud-platform en klantgerichte services voor alle merken te optimaliseren.

"Volkswagen maakt gebruik van technologie om nieuwe, vernieuwde autodiensten digitaal te transformeren en aan zijn klanten te leveren", zegt Satya Nadella, CEO van Microsoft.

"'S Werelds toonaangevende bedrijven draaien op Azure en we zijn heel blij dat Volkswagen voor Microsoft heeft gekozen. Samen zullen we de rijervaring voor mensen overal opnieuw bekijken ", zei Nadella.

Vanaf 2020 zullen meer dan vijf miljoen nieuwe Volkswagen-merkvoertuigen per jaar volledig worden aangesloten en zullen deel uitmaken van het IoT in de cloud, aldus Volkswagen.

In de toekomst zullen alle in-car-services voor voertuigen van het kernmerk van Volkswagen en het op de hele groep gebaseerde cloudplatform worden gebouwd op het Azure-cloudplatform en de Azure IoT Edge.

Volkswagen zei dat het ook een nieuw automotive cloud-ontwikkelkantoor in Noord-Amerika zou vestigen in de buurt van het hoofdkantoor van Microsoft.


Source link