De moord op Ján Kuciak werd voor 70 duizend euro besteldDe som van 50-duizenden moest betalen voor de moord, nog eens 20 duizend was de annulering van de oude schuld. Er zijn vier aanklachten in het geval van de moord op Ján Kuciak en zijn verloofde: Tomáš Szabó, Miroslav Marček, Zoltán Andruskó en Alena Zsuzsová worden vervolgd. Hij besloot op zondag een rechter voor de voorbereidende werkzaamheden van de gespecialiseerde strafrechtbank in Banská Bystrica.

De belangrijkste van de perspraat

– Het bewijs dat de politie tegen de beschuldigde in handen van de procureur-generaal heeft, is zeer sterk

– De bestelling van de moorden kost minstens 70.000 euro

– de politie markeerde de volgorde van Allen Zsussu. Suspect Shooter: Tomáš Szabó, dirigent: Miroslav Marček, mediator: Zoltán Andruskó

– Zoltán Andruskó (vermeende tussenpersoon) verschuldigd Alena Zsuzsova (mogelijke bestelling) 20-duizend euro, nog eens 50.000 betaald voor moord

– Andrusk, die geacht werd geld te betalen aan de daders, lijkt samen te werken met de politie

– Orde van de moord was gericht op Jana Kuciak, Martina Kušnírová was een nonchalant slachtoffer

– Met politie-invallen hielden ze wapens, drie auto's en een mobiele telefoon vast om een ​​moord te plannen

– aan de persoon van Marian Kočner als een mogelijke persoon die de aanklager niet wilde becommentariëren

– Sommige van de vier beschuldigden zijn in het verleden al veroordeeld, maar niet voor geweldsmisdrijven

Moord op John Kuciak

Speciale pagina met exclusieve inhoud

– als gevolg van de identiteit werd de man gevonden die ten tijde van de moord was ten tijde van de plaats delict

Hoe moeten we de relatie tussen de bestellende partij en Marián Kočner uitleggen? Is het nog steeds een actuele versie met de Italiaanse maffia? Welke versie gelooft Jania Kuciak? Neem onze podcast Nieuws Over de nieuwste ontwikkelingen in het moordonderzoek:

De verklaring van de procureur-generaal werd ONLINE bekeken:

12:28 – Sommige van deze mensen zijn al veroordeeld, geen gewelddadige misdaad, ze zullen niet specifieker zijn.

12:27 – Waarom koerde Kočner niet thuis toen hij adviseerde dat hij informatie over Kuciak zou verzamelen: Veel van de in de pers gepubliceerde informatie komt overeen met die van de onderzoeker en de aanklager. Ze kunnen niet bewijzen op basis van alleen artikelen. Voor de rondleidingen zelf: criminele autoriteiten hadden niet de kennis om dergelijke bezoeken toe te staan.

12:25 – Mogelijke opluchting voor de beschuldigde: in het algemeen, als iemand zich in de voorbereidende fase bevindt en helpt bij het verduidelijken van de zaak, heeft hij een kans om op verlichting te rekenen.

12:22 – Szabó had een aantal disciplinaire maatregelen en verliet op eigen verzoek de functie van regionaal onderzoeker voor een districtsscheiding. De hoofdcommissaris beschreef het als ongebruikelijk. "Voor wat de voormalige agent doet, is de politie niet verantwoordelijk", voegde Chiznar eraan toe.

12: 21- "We zullen geen instructies geven voor toekomstige daders, wat we bewaken en waar we ons op focussen", zei een van de toezichthoudende supervisors en vroeg of ze het IP-adres gebruikten om naar het huis van Kuciak in Velka Mač te zoeken.

12:19 – De aanklager bevestigde dat de geschatte tijd waarop de verdachte besteller begon te communiceren met de vermeende overtreders over de voorbereiding op moord bekend zou zijn.

12:18 – De margo van deze satellietbeelden: niet gebruikt, zegt de officier van justitie.

12:15 –Sommige dingen zijn een geheim van productie, zei de toezichthoudende officier van justitie, of het hielp bij het monitoren van computers.

12:14 – Hoewel driemaandelijkse rationaliteit de actie van vrijdag tegen Zsusova heeft bevorderd, hadden ze ook al enige informatie, zei de procureur-generaal.

12:13 – Ze beschouwen niet of alle vier gedetineerden elkaar hebben gekend.

12:12 –"We geven niet onze mening over de persoon van Marian Kočner als mogelijke klant," zei de officier van justitie van de speciale vervolging.

12:11 – Zoltán Andruskó was 20 duizend euro verschuldigd aan het bestellen van Alein Zsuzs.

12:11 – Als de beschuldigers geen fouten hebben gemaakt, zitten we hier vandaag niet, zegt de Ciznaker.

12:10 – Dankzij de identiteit bevond de man die ten tijde van de moord was, zich in de buurt van de plaats delict.

12: 08- Andere vervolgingen van de beklaagden werden door de hoofdaanklager beschreven als illegale gewapende of gewelddadige inbraak in het huis van John en Martina.

12:07 – De bestelling stond op Ján Kuciak, haar partner Martin Kušnírová was een nonchalant slachtoffer. De extra 20.000 euro was niet voor een partner, maar voor een oude schuld die weg zou zijn.

12:05 – Ze sluiten niet uit dat verdachten ook achterdochtig kunnen zijn ten opzichte van eerdere zaken.

12:05 – Ze hebben nog geen moordwapen.

12: 04- De procureur-generaal zegt niet of ze misschien wantrouwend tegenover Marián Kočner staan.

12:00 – De politieagenten markeerden de volgorde van Allen Zsuzs. Verdachte shooter: Tomáš Szabó, dirigent: Miroslav Marček, mediator: Zoltán Andruskó. De officier van justitie noemde ze alleen als initialen vanwege het vermoeden van onschuld.

11:59 – Het is waarschijnlijk dat Alena Zsuzs het geld heeft betaald. Maar waar kwamen ze vandaan?

11:58 – De politie heeft ook een mobiele telefoon die wordt gebruikt om een ​​moord voor te bereiden.

11:57 – De politie voerde 12 huisinspecties uit, 13 inspecties van niet-residentiële gebouwen. Het leverde drie motorvoertuigen die gebruikt werden in misdaad, twee wapens.

11:56 – Directeur van de Nationale Anti-Infamatie-eenheid NAKA Branislav Zurian benaderde dat de kwartieren het tweede uur in de ochtend begonnen

11: 55- Tijdens de gehele persconferentie zal de politie ook video's van de hit laten zien. Later zullen ze ook publiceren op het sociale netwerk.

11:54 – Het International Investigation Team houdt niet op, hij moet andere bevindingen onderzoeken, voegde Cznikar eraan toe.

11:53 – Ze probeerden connecties te leggen met de klanten, maar de druk zorgde ervoor dat ze moesten ingrijpen.

11:52 – Politievoorzitter Milan Lučanský bevestigde dat het grootste deel van het onderzoek gericht was op analytische activiteit, de laatste maand alleen gericht op de verdachten.

11:51 – De samenwerking met de Italiaanse zijde duurt voort ondanks het feit dat er al vier mensen zijn aangeklaagd.

11:50 –Slechts een paar dagen na de onthulling van de vermoorde Europol heeft alle benodigde materialen en informatie verstrekt, aldus de toezichthoudende advocaat. Hij waarschuwde journalisten geen vroege informatie bekend te maken die verdachten zou kunnen helpen bij het voorbereiden van hun verdediging, help de cliënt die nog steeds achter de vrijheid aan kan

11:47 – Wat de feitelijke opsporing van daders betreft, prees de toezichthoudende officier van justitie in het bijzonder de "mierbaan" van de politie.

11:46 – Een beklaagde, Zoltán Andruskóa, was de aanklager met als doel te ontsnappen aan of door te gaan met criminele activiteiten. De beklaagde beoordeelde blijkbaar de hele situatie en was meer coöperatief met de politie.

11:44 – Orde van moord was voor de som van 50.000 euro in contanten plus 20.000 schuldvergeving.

11:43 – De openbare aanklager, die toezicht houdt op de zaak, bevestigde dat de aanklacht bij vier personen was ingediend. "Het werd opgeworpen op basis van het bewijsmateriaal dat de politie in de loop van zeven maanden van enorme inspanningen en onderzoek ontving."

11:42 – De chef-kok ook bedankt voor buitenlandse samenwerking, met name Europol.

11:41 – De details van de procureur-generaal weigeren te spreken. "Details zullen belangrijk zijn in het volgende onderzoek," zei hij.

11:40 – Het bewijs is erg sterk en zij zijn de reden geweest om deze vier mensen te beschuldigen, benadrukte de Čižnár. "Ik kan alleen maar tevreden zijn als de vier beschuldigingen ook definitieve overtuigingen zijn. Dit is een kwestie van nog een grote inspanning, "voegde hij eraan toe.

11:38 – Het aantal van vier beschuldigingen is niet het einde, benadrukte de Chennai. Zeven maanden in een dergelijke handeling en in een dergelijke bewijskracht is niet lang, beoordeelde het onderzoek.

11:37 – Procureur-generaal Jaromír Čižnár beschreef het succes van de afgelopen dagen als een succes. De politie zegt dat hij verdachte overtreders heeft vastgehouden.

11:34 – Het Openbaar Ministerie stelt het publiek op de hoogte van de details van de hoorzitting. De belangrijkste artiesten zijn Jaromír Čižnár, Peter Šufliarsky en Milan Lučanský. De twee openbare aanklagers die het onderzoek naar moord onderzoeken, worden op de hoogte gebracht van het onderzoek. Het hoofd van NAKA's nationale anti-criminele eenheid, Branislav Zurian, zal ook aanwezig zijn.

De rechtbank oordeelde over de aanhouding voor de verdachten drie dagen na de buitengewone inmenging van de elite-agenten in Kolárove, tijdens welke detentie plaatsvond tussen neven Tomáš Szabó en Miroslav Marček.

De politie stelde ook een auto veilig die naar Velka Mač zou worden verplaatst op de dag dat de moordenaar Ján Kuciak met een schot in zijn borst doodde en zijn verloofde Martin Kušníř in zijn hoofd schoot.

Op donderdag arresteerde de politie ondernemer Zoltán Andruskó uit het dorp Marcelová bij Komárno. Politieagenten doorzochten, volgens de woorden van de plaatselijke bewoners, ook het plaatselijke meer op die dag. Waar ze naar op zoek waren en of ze het vonden, we zijn nog niet bekend.

Op vrijdag kwam de elite Lynx Commando tussenbeide in Komárno. Tijdens de huishouding met tolk Alena Zsuzs heeft de conciërge, volgens TV Markíza, drie plastic zakken met documenten meegebracht.


Source link