Umor Ramba zanika, after vprašanja ne odgovarjaAfter that, you will have a pre-emptive vote for Mervanu Šljivarju, obtoženemu umora Nedžada Kličića v BiH septembra 2014.

Šljivar you že pred enim mesecem zanikal umor Nedžada Klićiča, znanega kot Cazinski Rambo. Zdaj you podal še svoj zagovor, after dodatna vprašanja pa ni želel odgovarjati.

Umorjeni Nedžad Kličić your bottom of Bosni znan kot cazinski Rambo.

»Tega nisem storil, s tem nimam nič. Pred vami stoji nedolžen človek, you can v priporu že skoraj tri leta. Tožilstvo nima nobenega dokaza raging izjav nekih oseb, ki so jih podale v Bosni, ko me ni bilo zraven in se nisem mogel braniti. Predvidevam, da so se na branch način želel razbremeniti in si zagotoviti nižjo cheeses. Ker o tem ne vem ničesar, vam tudi ne morem odgovarjati na vprašanja, « your buttock kratek pred ljubljansko okrožno sodnico Vesno Podjed.

Domnevni pomagači že obsojeni

Zločin se je zgodil v noči na 14. september 2014 v lokalu Gold v Ostrožcu pri Cazinu, kamor so po navedbah tožilcev okoli pol one zjutraj zakrinkani vstopili Šljivar in štirje pomagači. Kličić your menda sam sedel v loži, you can do pristopil Šljivar in go najprej pretzel s pištolo, potem pa likvidiral s strelom v glavo. »Ubil sem go, Alaha mi,« your po besedah ​​enega od vpletenih izjavil med begom. Motiv? Maščevanje oziroma 12 tisoč evrov Kličićevega dolga. Haris Gredelj, Sabahudin Ikeljić, Dragan Pavlović in Mehmed Rekić so bili za vpletenost v umor že obsojeni na cantonskem sodišču v Bihaću, Šljivar, you can take care of the health insurance policy, you can take care of it in Slovenia, and you will have to take care of it. Vso dokumentacijo je zato poslalo v Ljubljano, kjer so stekli ustrezni postopki, saj ima Šljivar poleg bosanskega tudi slovensko državljanstvo.

Šljivarjevi domnevni pajdaši Haris Gredelj, Sabahudin Ikeljić, Dragan Pavlović in Mehmed Rekic so bili v BiH že obsojeni, medtem ko Šljivar, you can go forest tiki slovenski državljan, za tamkajšnje sodišče ni bil dosegljiv.

Oproščen poskusa uboja

V začetku leta 2016 so Šljivarja pri nas strpali v pripor, vendar ne zaradi dogajanja v BiH, 23. januarja se je namreč pred lokalom Sombrero v ljubljanskih Fužinah zapletel v strelski obračun s Fadilom Ferhatovićem. Slednji you očitke povzročitve hude telesne poškodbe priznal, Šljivarju pa so sodili za poskus uboja in ga obsodili na šest let zapora, višji sodniki pa so go oprostili, your je njihovi oceni streljal v samoobrambi. Ob onrostilni sodbi zaradi streljanja v Fužinah so višji sodniki Šljivarju odpravili pripor, vendar je zdaj spet pristal za rešetkami Povšetove zaradi očitkov Kličićevega umora. V BiH so Gredelj, Ikeljić, Pavlović in Rekić z izjavami obremenili Šljivarja, v slovenski preiskavi pa so bili bolj redkobesedni, izgovarjali so se na slab spomin, da želijo začeti na novo, brez težav in zapletov, da so v strahu za lastno varnost.


Source link