Jeremy Hunt vergeleek de EU met de Sovjet-UnieHunt beschuldigde de Europese Unie in zijn toespraak van het proberen het Verenigd Koninkrijk te straffen omdat het had besloten de Unie te verlaten.

1 oktober 2018 om 16:00 uur TASR


Artikel gaat verder onder video-advertenties

BRUSSEL. De Britse minister van Buitenlandse Zaken Jeremy Hunt is het doelwit van kritiek geworden, zowel in binnen- als in het buitenland, nadat hij de Europese Unie heeft vergeleken met de Sovjetunie op zondag tijdens het Conservative Party Congress, zei het Belgische tv-station RTBF.

Hunt beschuldigde de Europese Unie in zijn toespraak van "poging tot" bestraffing "van het Verenigd Koninkrijk omdat het besloot de Unie te verlaten, en vergeleek deze situatie met de Sovjetunie, die haar burgers belette het land te verlaten.

"Wat met het vertrouwen en de idealen van de Europese droom gebeurde, was bestemd om de vrijheid te beschermen." Het was een Sovjet-Unie die verhinderde dat mensen vertrokken, "zei Hunt, eraan toevoegend dat als de" Europese club een gevangenis wordt ", de wens om eraan te ontsnappen het zal niet verminderen, maar het zal groeien.Lees ook: De Sovjet-Unie was eindeloos het platteland van arme mensen, zegt een Russische historicus

Het hoofd van de Britse diplomatie steunde zijn verklaring door te zeggen dat hij onlangs Letland bezocht, dat, na het verkrijgen van onafhankelijkheid van de Sovjet-Unie, "een moderne democratie, een lid van de NAVO en een EU-lid" werd.

In reactie op zijn woorden wees Letland's ambassadeur in het Verenigd Koninkrijk, Baiba Braze, in haar Twitteri-account erop dat de EU welvaart, gelijkheid, groei en respect voor haar land had gebracht, terwijl de Sovjet "het leven van drie generaties vernietigde".

Hont's verklaringen vroegen maandag ook Europese journalisten in Brussel, het standpunt van de Europese Commissie (EC). Margaret Schinas, de belangrijkste woordvoerster van de Europese Commissie, reageerde kort en refereerde aan de noodzaak om de geschiedenis beter te begrijpen. "Met alle respect, we zouden er allemaal baat bij hebben – en in het bijzonder ministers van Buitenlandse Zaken – om van tijd tot tijd boeken over de geschiedenis te openen," zei hij.

RTBF herinnerde eraan dat Jeremy Hunt wordt beschouwd als de mogelijke opvolger van de Britse premier Theresa May.


Source link