Pap was een redder in nood – nu ben ik klaar om dingen op te wekken UK | NieuwsOp een gegeven moment at Madeleine Harris slechts 100 calorieën per dag en woog slechts vijf en een halve steen, en werd zo depressief dat ze overwoog haar eigen leven te nemen.

Ze weigerde alle etenswaren behalve pap en begon langzaam aan te komen, uiteindelijk werd ze zo gepassioneerd door haver dat ze een blog begon met meer dan 7.600 volgers.

Nu, twee jaar nadat ze haar laagste eb heeft bereikt, zal Madeleine haar herstel vieren door te strijden voor de felbegeerde Golden Spurtle

in het Inverness-shire dorp Carrbridge op zaterdag.

De 16-jarige uit Derbyshire zei: "Wanneer je een eetstoornis hebt en je lichaamsvet verliest, kun je erg koud worden en het was opwindend en geruststellend. Mijn lichaam was wanhopig op zoek naar voedsel, dus ik voelde me beter als ik voldoende brandstof had.

"Het was een praktisch iets, maar de pap in het ziekenhuis was eigenlijk heel leuk. Ik had het elke dag toen ik daar was en geleidelijk gewicht aan het zetten was.

"Pap is meer dan alleen een eten. Het is een symbool van mijn herstel en hoe goed ik het nu doe. "

Terugkijkend op haar ziekte zei ze: "Ik wilde een van die meiden zijn uit Amerikaanse films, de nerd die weggaat voor de zomer en terugkomt en geliefd is omdat ze zo mooi en mager is.

Ik zag mooi als dun zijn. Ik was verlegen en kon geen vrienden maken, dus wilde die transformatie. "

Na meer te hebben geoefend en minder te eten – vaak net zo weinig als een bosbes voor het ontbijt – werd ze met spoed naar het ziekenhuis gebracht nadat ze 40 procent van haar lichaamsgewicht had verloren.

Maar nu bereidt Madeleine – wiens favoriete papvries bevroren bessen, banaan en pindakaas is – zich voor op haar reis naar het noorden, en zegt: "Ik ben er erg trots op en enthousiast en ik heb veel geoefend. Ik hoop dat ik win, maar het is niet mijn prioriteit. "


Source link